Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
SSC Tuatara: Ο διεκδικητής από τις ΗΠΑ

SSC Tuatara: Ο διεκδικητής από τις ΗΠΑ

Η niche φίρμα που συνοδεύεται από τον τίτλο του μοναδικού κατασκευαστή supercars σε αμερικανικό έδαφος, θα παρουσιάσει -επιτέλους- το Tuatara ως έκδοση παραγωγής στο Pebble Beach της Καλιφόρνια με το οποίο και στη συνέχεια σκοπεύει να διεκδικήσει το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας για αυτοκίνητο παραγωγής.

Μετά από πολλές αναβολές και πισωγυρίσματα, η SSC North America ανακοίνωσε την παρουσία του Tuatara ως έκδοσης παραγωγής στο πλαίσιο του Monterey Car Week στα τέλη Αυγούστου όπου θα συμμετάσχει σχεδόν σε όλες τις εκδηλώσεις της εκκεντρικής αυτής διοργάνωσης με αποκορύφωμα το Concours d’ Εlegance στις 26 Αυγούστου.

Αν και επί του παρόντος η εταιρεία που μέχρι πρότινος ήταν γνωστή ως Shelby SuperCars (ουδεμία σχέση με τον σχεδιαστή Caroll Shelby), δεν δημοσιοποιεί τα τεχνικά χαρακτηριστικά του υπεραυτοκινήτου με το φαινομενικά απειλητικό όνομα που «ανήκει» σε είδος σαύρας που παρεπιδημεί στη Νέα Ζηλανδία, σύμφωνα με προηγούμενες διαβεβαιώσεις της με δεδομένο ότι το Tuatara έχει κάνει την εμφάνισή του ως προ-παραγωγής πρωτότυπο από το 2011, θα αξιοποιήσει έναν θηριώδη V8 με χωρητικότητα 6,9 λίτρων.

Σύμφωνα με τις πρώτες συστάσεις, το παραπάνω σύνολο θα είναι ικανό να του εξασφαλίσει ισχύ 1.350 ίππων και 1.733 Nm ροπής.

Τα μεγέθη αυτά με τη σειρά τους, σύμφωνα με τις συστάσεις της εταιρείας, θα μπορούν «εύκολα» να του εξασφαλίσουν τον τίτλο του ταχύτερου αυτοκινήτου παραγωγής τον οποίο μέχρι στιγμής διατηρεί το Koenigsegg Agera RS έχοντας καταγράψει μέγιστη ταχύτητα 444,6 χλμ./ώρα.

Ως προς τον χορό του πολυπόθητου ρεκόρ ταχύτητας και τις διεκδικήσεις του Tuatara υπενθυμίζεται ότι εκτός από το Agera RS που κατέχει τον τίτλο, στα σκαριά βρίσκεται και η Bugatti Divo, μια ελαφρύτερη, αεροδυναμικά και εν τέλει ισχυρότερη εκδοχή της Chiron η οποία δεν αναμένεται σε καμία περίπτωση δεν αναμένεται να μείνει αμέτοχη.

Σε κάθε περίπτωση ο αγώνας για το γρηγορότερο αυτοκίνητο επί γης προδιαγράφεται συναρπαστικός όπως και οι αμερικανοτραφείς αναλογίες και η απενεχοποιημένη λογική του αμερικανικού supercar.

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024