Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μαίνεται η πυρκαγιά στη Σαρωνίδα

Μαίνεται η πυρκαγιά στη Σαρωνίδα

Μεγάλη φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί του Σαββάτου στη Σαρωνίδα, έχοντας σημάνει συναγερμό στην πυροσβεστική υπηρεσία

Μεγάλη φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί του Σαββάτου στη Σαρωνίδα, έχοντας σημάνει συναγερμό στην πυροσβεστική υπηρεσία.

Η φωτιά ξέσπασε λίγο πριν τις 6 το πρωί σε έκταση με ξερά χόρτα στη Σαρωνίδα Αττικής, στο 44ο χιλιόμετρο της λεωφόρου Αθηνών – Σουνίου, τη στιγμή που σήμερα, Σάββατο, παραμένει υψηλός ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς (κατηγορίας 4) σε 8 περιφέρειες της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 11 πυροσβεστικά οχήματα με 30 πυροσβέστες και πέντε εθελοντικά.

Με το πρώτο φως της ημέρας απογειώθηκαν και τα εναέρια μέσα. Συγκεκριμένα, για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη, ενώ ζητούμενο παραμένει η οριοθέτηση της πυρκαγιάς, καθώς στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι που δυσκολεύουν τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Ωστόσο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική η εικόνα είναι καλύτερη και δεν έχει απειληθεί κατοικημένη περιοχή.

Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς, στην κατηγορία κινδύνου 4, αναφέρει η πολιτική προστασία σε πολλές περιοχές για σήμερα, Σάββατο.

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών για το Σάββατο 11 Αυγούστου, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Λέσβος, Χίος)
  • Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες)
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Φθιώτιδα, Βοιωτία, Εύβοια, Σκύρος)
  • Περιφέρεια Αττικής
  • Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (Ζάκυνθος)
  • Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (Αχαΐα. Ηλεία)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (Αρκαδία, Λακωνία, Αργολίδα, Κορινθία)
  • Περιφέρεια Κρήτης

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024