Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση με υποτροφίες

Ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση με υποτροφίες

Για το νέο ακαδημαϊκό έτος 2018-19, το Deree - The American College of Greece προσφέρει 4,3 εκατομμύρια ευρώ σε σπουδαστές μέσω εκτεταμένου προγράμματος οικονομικής ενίσχυσης

Σύμφωνα με έρευνα για φοιτητές, μια οικογένεια δαπανά σχεδόν 10.000 ευρώ ετησίως για τις σπουδές του παιδιού της. Αν είναι από διαφορετική πόλη, το ποσό ανεβαίνει ακόμα περισσότερο. Από αυτούς υπολογίζεται ότι 147.000 «μεταναστεύουν» σε άλλες πόλεις της χώρας και 63.000 φεύγουν εκτός Ελλάδας, σε πανεπιστήμια της Ευρώπης και της Αμερικής. Στην Ελλάδα του 2018, οι αριθμοί αυτοί είναι ξέφρενοι και συχνά αδικούν το μέλλον του επίδοξου φοιτητή υπέρ του βιοπορισμού. Από την ίδρυσή του το 1875 έως και σήμερα, το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος είναι πιστό στην αποστολή του να προσφέρει στήριξη στους μαθητές του, βοηθώντας περισσότερους νέους να αποκτήσουν πρόσβαση σε εκπαίδευση υψηλού επιπέδου ανεξάρτητα από τους πόρους τους. Για το νέο ακαδημαϊκό έτος 2018-19, το Deree προσφέρει 4,3 εκατομμύρια ευρώ σε σπουδαστές μέσω ακαδημαϊκών υποτροφιών, υποτροφιών οικονομικής στήριξης και μέσω ενός εκτεταμένου προγράμματος οικονομικής ενίσχυσης. Για το προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος, το 91,53% των σπουδαστών που αιτήθηκαν κάποιου είδους οικονομική στήριξη, την έλαβαν. Στις σημερινές δύσκολες συνθήκες, το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος διευρύνει ακόμη περισσότερο το πρόγραμμα υποτροφιών του, ώστε να συνεχίσει να προσφέρει ίσες εκπαιδευτικές ευκαιρίες σε όλους.

Η φιλοσοφία πίσω από το Πρόγραμμα Οικονομικής Στήριξης του Κολλεγίου βασίζεται στην πεποίθηση ότι η έλλειψη πόρων δεν θα πρέπει να εμποδίζει κανέναν νέο από το να λαμβάνει εκπαίδευση υψηλού επιπέδου. Η χρηματοδότηση του προγράμματος προέρχεται από ίδιους πόρους του Κολλεγίου και από την πολύτιμη βοήθεια υποστηρικτών του εκπαιδευτικού του έργου. Η Διοίκηση του Κολλεγίου φροντίζει με κάθε τρόπο να ενημερώνει τους υποψήφιους σπουδαστές και τις οικογένειές τους σχετικά με όλες τις μορφές οικονομικής στήριξης που παρέχονται. Επιπλέον, οι Σύμβουλοι Υποτροφιών είναι διαθέσιμοι για να συζητήσουν με κάθε οικογένεια και να προτείνουν το κατάλληλο πρόγραμμα στήριξης ανάλογα με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις κάθε σπουδαστή, γιατί δεν πρέπει να υπάρχει κανένα εμπόδιο στην μόρφωση και την ισονομία.

Το Πρόγραμμα Οικονομικής Στήριξης του Deree προσφέρει:

  1. Ακαδημαϊκές υποτροφίες από 20% έως 40% έκπτωση στα δίδακτρα σε εισερχόμενους φοιτητές. Οι υποτροφίες δίδονται βάσει ακαδημαϊκών επιδόσεων, επάρκειας στην αγγλική γλώσσα, και ύστερα από αξιολόγηση του συνολικού προφίλ του υποψηφίου. Επιπλέον, προσφέρονται και άλλες ακαδημαϊκές υποτροφίες βάσει κριτηρίων, όπως η εθνικότητα, ο τομέας σπουδών, κ.ά.
  2. Οικονομική στήριξη μέσω υποτροφιών και μειώσεων διδάκτρων, σε σπουδαστές που στερούνται πόρων για τις σπουδές τους. Οι υποτροφίες προέρχονται από κληροδοτήματα και καλύπτουν έως και 100% των διδάκτρων και δίδονται βάσει αποδεδειγμένης οικονομικής ανάγκης αλλά και άλλων κριτηρίων (τόπος καταγωγής, τομέας σπουδών, κ.ά.). Οι μειώσεις διδάκτρων του Deree καλύπτουν από 5% έως 35% των διδάκτρων και ανανεώνονται κάθε χρόνο.
  3. Δυνατότητα εργασίας παράλληλα με τις σπουδές. Το Deree προσφέρει στους σπουδαστές του την ευκαιρία να εργάζονται σε διοικητικά γραφεία του Κολλεγίου κατά τη διάρκεια των σπουδών τους βάσει ενός ελαστικού προγράμματος, ώστε να μπορούν να παρακολουθούν τα μαθήματά τους. Έτσι, προσφέρεται στους σπουδαστές οικονομική στήριξη αλλά και πολύτιμη επαγγελματική εμπειρία.
  4. Λοιπές εκπτώσεις διδάκτρων γίνονται σε εξειδικευμένες περιπτώσεις, όπως στην περίπτωση φοίτησης στο Deree άλλου μέλους της οικογένειας ή στην περίπτωση αποφοίτων του Pierce – The American College of Greece.

Παράλληλες σπουδές με υποτροφίες του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

Μια μεγάλη πρωτοβουλία και παροχή υποτροφιών έρχεται και από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος σε συνεργασία με το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος . Το ΙΣΝ υποστηρίζει με δωρεά το Πρόγραμμα Υποτροφιών «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Επανεκκίνηση και Ενίσχυση των Νέων», η οποία έχει ως στόχο να συμβάλει στη δημιουργία ευκαιριών για τις νεότερες γενιές στην Ελλάδα. Οι υποτροφίες απευθύνονται σε αριστούχους φοιτητές των ελληνικών ΑΕΙ και ΑΤΕΙ που επιθυμούν να σπουδάσουν παράλληλα στο Deree και να αποκτήσουν μία υποειδίκευση, παρακολουθώντας ένα πρόγραμμα σπουδών 6-7 μαθημάτων συγκεκριμένου ακαδημαϊκού πεδίου. Χάρη στη δωρεά «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», το Πρόγραμμα Παράλληλων Σπουδών του Deree προσφέρει σε ακόμα περισσότερους φοιτητές/τριες τη δυνατότητα να διευρύνουν τις ακαδημαϊκές τους γνώσεις και να προετοιμαστούν κατάλληλα για μία επιτυχημένη επαγγελματική πορεία.

Αθλητικές υποτροφίες

Το Deree – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος προσφέρει σε φοιτητές που ασχολούνται με τον αθλητισμό την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε ένα εντατικό αθλητικό πρόγραμμα, ενώ ταυτόχρονα θα λαμβάνουν υψηλού επιπέδου εκπαίδευση.

Οι αθλητικές υποτροφίες καλύπτουν 20% των διδάκτρων και δίνονται σε υποσχόμενους αθλητές που παίρνουν μέρος στα εξής αθλήματα:

  • Βόλεϊ γυναικών
  • Μπάσκετ ανδρών
  • Μπάσκετ γυναικών
  • Ποδόσφαιρο ανδρών

Το ποσοστό αυτό μπορεί να προστεθεί σε οποιαδήποτε άλλη υποτροφία ενδεχομένως λαμβάνει ο υποψήφιος, εφόσον πληρούνται συγκεκριμένα κριτήρια.

Οι φοιτητές/αθλητές που θα επιλεγούν για τις αθλητικές υποτροφίες παίρνουν μέρος σε ένα συνολικό αθλητικό πρόγραμμα, υπό την επίβλεψη καταρτισμένων προπονητών με αποδεδειγμένη πείρα στην ανάδειξη νέων ταλέντων. Οι προπονήσεις πραγματοποιούνται στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, οι οποίες περιλαμβάνουν:

  • Δύο(2) κλειστά γήπεδα μπάσκετ/βόλεϊ
  • Μία ολυμπιακών προδιαγραφών πισίνα
  • Ένα γήπεδο ποδοσφαίρου με συνθετικό χλοοτάπητα
  • Στίβο 6 διαδρόμων με ταρτάν
  • Επτά (7) γήπεδα τένις
  • Ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ και βόλεϊ
  • Ένα Fitness Center με τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό

Προϋποθέσεις για την επιλογή των υποψηφίων

Οι υποψήφιοι για τις αθλητικές υποτροφίες πρέπει

  • Να πληρούν όλες τις προϋποθέσεις εισαγωγής στο Κολλέγιο (για νεοεισερχόμενους φοιτητές)
  • Να αξιολογηθούν από επιτροπή του Κολλεγίου, η οποία θα κρίνει τις αθλητικές τους ικανότητες και τις δυνατότητές τους για περαιτέρω εξέλιξη
  • Να είναι σε θέση να συμμετέχουν σε αγώνες ως μέλη των ομάδων του Deree
  • Να παρακολουθούν όλες τις προπονήσεις, τουρνουά και εκδηλώσεις της ομάδας τους

Για να συνεχίσουν να λαμβάνουν την αθλητική υποτροφία, οι φοιτητές πρέπει επίσης:

  • Να έχουν συγκεντρώσει βαθμολογία κατ’ ελάχιστον (CI) 2.00 στο τέλος του πρώτου εξαμήνου τους στο Deree και να διατηρήσουν αυτήν τη βαθμολογία για το διάστημα που λαμβάνουν την υποτροφία (για νεοεισερχόμενους φοιτητές).
  • Να διατηρήσουν βαθμολογία (CI) 2.0 για το διάστημα που λαμβάνουν την υποτροφία (για φοιτητές που συνεχίζουν τις σπουδές τους).
  • Να έχουν εγγραφεί για ένα τουλάχιστον μάθημα (3 ή περισσότερα credits) σε συνεχόμενα εξάμηνα για το διάστημα που λαμβάνουν την υποτροφία.

Οι αθλητικές υποτροφίες χορηγούνται για ένα ακαδημαϊκό έτος και έχουν τη δυνατότητα ανανέωσης με την προϋπόθεση ότι ικανοποιούνται όλες οι προϋποθέσεις. Μία αθλητική υποτροφία μπορεί να διακοπεί οποιαδήποτε στιγμή, εάν ο φοιτητής πάψει να καλύπτει μία από τις παραπάνω προϋποθέσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Office of Athletics στο τηλέφωνο +30 210 600 9800 εσωτ. 1319 ή 1323

Τριπλό το πρόγραμμα στήριξης για τους φοιτητές του Deree. Οι σημαντικές υποτροφίες δεν είναι μόνο υπολογίσιμη οικονομική διευκόλυνση για τους φοιτητές και τις οικογένειές τους, αλλά και μια μεγάλη επιβράβευση του στόχου και των ταλέντων τους. Αληθινή βοήθεια για το μέλλον της Ελλάδας, που το έχει ανάγκη και το αξίζει.

Περισσότερα για το πρόγραμμα υποτροφιών και οικονομικής ενίσχυσης του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος μπορείτε να βρείτε εδώ.

 Δείτε το νέο τηλεοπτικό σποτ:

Sports in

Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη

Μια τεράστια βραδιά για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν την διαφορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024