Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φώτης Κουβέλης: «Θύμα» των παλινωδιών του, όχι της μονταζιέρας

Φώτης Κουβέλης: «Θύμα» των παλινωδιών του, όχι της μονταζιέρας

Ο Φώτης Κουβέλης όπως και πολλά κυβερνητικά στελέχη, βρίσκεται σε εκνευρισμό

Ο Φώτης Κουβέλης με ανακοίνωσή του διαμαρτυρήθηκε ότι παραποιήθηκαν οι δηλώσεις του κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης στην ΕΡΤ στις 8 Αυγούστου και ότι δεν επιδίωξε κάποιου είδους συμψηφισμό ανάμεσα στην τραγωδία στο Μάτι και την «έξοδο από τα μνημόνια».

Αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η σκόπιμη διαστρέβλωση των δηλώσεων του αν. υπουργού Εθνικής Άμυνας περί «συμψηφισμού της τραγωδίας στο Μάτι με την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια», αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι η τέχνη της μονταζιέρας παραμένει η τελευταία γραμμή άμυνας όλων εκείνων που υπηρετούν το ψεύδος, τη διαστρέβλωση της πολιτικής αλήθειας και την αδιέξοδη προσπάθεια να συντηρήσουν την ημιθανή πολιτική τους σε αγαστή πάντα συνεργασία με τα Μέσα Ενημέρωσης της διαπλοκής και της στρατευμένης «δημοσιογραφίας»».

Καταρχάς πρέπει να πούμε ότι δεν πρόκειται ακριβώς περί «μονταζιέρας» γιατί η συγκεκριμένη φράση όντως περιλαμβάνεται στη συνέντευξη όπου ακούγεται ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας να λέει: «Αντιλαμβάνομαι απόλυτα, έχει μαυρίσει η ψυχή των ανθρώπων και όλων μας με αυτό που συνέβη στο Μάτι, αλλά, -και ειλικρινά δεν επιχειρώ να συμψηφίσω κάτι- εδώ έχουμε ένα τεράστιο γεγονός στις 21 Αυγούστου».

Όμως, το θέμα δεν είναι απλώς ότι δεν υπέστη καμία διαστρέβλωση ο κ. Κουβέλης. Είναι ότι ο κ. Κουβέλης είπε κάτι που κυριαρχεί στη σκέψη αυτής της κυβέρνησης.

Εκνευρισμός

Η κυβέρνηση αυτή, σε διάφορες στιγμές έδειξε πραγματικό εκνευρισμό επειδή η τραγωδία στην Ανατολική Αττική ακύρωσε οριστικά τα σχέδιά της να κάνει μια μεγάλη φιέστα γύρω από την υποτιθέμενη «έξοδο από τα μνημόνια».

Είναι μια κυβέρνηση, που ήταν έτοιμη να μιλήσει για «οργανωμένο σχέδιο αποσταθεροποίησης» σε σχέση με τις πυρκαγιές, ενάντια στη διαδικασία «επιστροφής στην κανονικότητα», μέχρι που αποδείχτηκε ότι η φωτιά στην Ανατολική Αττική οφειλόταν σε αμέλεια και η τραγωδία στην έλλειψη συντονισμού και σχεδιασμού.

Είμαι μια κυβέρνηση που βαθιά μέσα της πιστεύει ότι μπορούν να συμψηφιστούν οι επιπτώσεις της τραγωδίας με την πανηγυρική «έξοδο», ακριβώς επειδή είναι μια κυβέρνηση που, όπως φάνηκε και από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού στο Λαύριο, θεωρεί ότι για την τραγωδία βασικά φταίνε οι «άλλοι», ενώ αυτή κυρίως πιστώνεται μόνο τα θετικά της.

Δεν είναι τυχαίο, για παράδειγμα, ότι ο Παύλος Πολάκης, σε μια ανάρτησή το στο facebook με την οποία απαντούσε σε όσα ακούστηκαν για τη συνέντευξή του στο ΑΠΕ και τη φράση του ότι οι νεκροί «θόλωσαν / μαύρισαν την εικόνα», καταλήγει με την εξής φράση:

«Η 21η Αυγούστου είναι κοντά όση τυμβωρυχία και να κάνετε…».

Είναι, επομένως, σαφές ότι ο κ. Κουβέλης απλώς εξέφρασε μια βασική θέση της κυβέρνησης που θεωρεί ότι μπορεί να αντισταθμίσει την καταστροφή με την έξοδο από τα μνημόνια, παραβλέποντας βέβαια ότι η κυβέρνηση σήμερα βιώνει κρίση νομιμοποίησης ακριβώς επειδή στα μάτια της κοινωνίας στάθηκε ανίκανη να εγγυηθεί την ασφάλεια και τη ζωή των πολιτών.

Όμως, δεν είναι η μόνη παλινωδία του Φώτη Κουβέλη. Σε τελική ανάλυση η ίδια του η παρουσία στο τηλεοπτικό πάνελ με την ιδιότητα του αναπληρωτή υπουργού είναι το αποτέλεσμα μιας παλινωδίας.

Η αποχώρηση

Γιατί ο Φώτης Κουβέλης δεν ήταν πάντα στο πλευρό του ΣΥΡΙΖΑ. Για την ακρίβεια ήταν στον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι την επεισοδιακή αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ το 2010, όταν κατηγόρησε την πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ για… υπερβολικό αριστερισμό.

Όπως επίσης ο Φώτης Κουβέλης με αυτούς που σήμερα υποστηρίζει ότι έχουν «ημιθανή» πολιτική κάποτε συγκυβέρνησε –και μάλιστα σε μια κατεξοχήν μνημονιακή κυβέρνηση: την κυβέρνηση Σαμαρά της περιόδου 2012-2013.

Η στιγμή της διάσπασης του Συνασπισμού με την αποχώρηση της Ανανεωτικής Πτέρυγας

Και μάλιστα όχι μόνο συγκυβέρνησε αλλά ακόμη και όταν αποχώρησε από τη συγκυβέρνηση, εξαιτίας της διαφωνίας της ΔΗΜΑΡ με το «μαύρο στην ΕΡΤ», δεν απομακρύνθηκε πλήρως από τους κυβερνητικούς συμμάχους του.

Ούτε μπορούμε να ξεχάσουμε εύκολα ότι για αρκετούς μήνες μετά τις ευρωεκλογές του 2014 ο Φώτης Κουβέλης ήταν σε διαρκή διαπραγμάτευση με εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ με σκοπό την εκλογή του στην Προεδρία της Δημοκρατίας, έτσι ώστε η κυβέρνηση Σαμαρά να αποφύγει την υποχρεωτική καταφυγή στις κάλπες. Μόλις την τελευταία στιγμή υπαναχώρησε ο Κουβέλης και δεν προχώρησε αυτή η διαδικασία.

Και έτσι βρέθηκε να επαναπροσεγγίζει τον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να έχει δώσει κάποια συγκροτημένη εξήγηση γιατί στήριξε την κυβέρνηση Σαμαρά, γιατί μετά αποχώρησε και γιατί τώρα επανακάμπτει στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις υποτιθέμενες βαθιές πολιτικές διαφορές που είχε.

Εκτός και εάν απλώς μπορεί το 2014 να ταλαντεύτηκε, αλλά πλέον θεωρεί ότι είναι προτιμότερη η επιστροφή του σε κυβερνητικές θέσεις προβολής, από την πολιτική αποστρατεία.

Εφόσον λοιπόν επέστρεψε στη «μάχιμη» πολιτική, που σημαίνει ότι αντικειμενικά και ορθά η δημόσια παρουσία του κρίνεται, ας πάψει να αναζητά «μονταζιέρες» και ας αποφεύγει δηλώσεις που προκαλούν την κοινωνία.

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024