Ενθαρρυντική η υιοθέτηση από τον πρωθυπουργό της «αυτονόητης ανάγκης σύστασης νέου οργάνου Πολιτικής Προστασίας με στελέχη που θα επιλεγούν με αξιοκρατικά κριτήρια» τονίζει η ΝΔ, εκφράζοντας όμως σοβαρές αμφιβολίες για το πόσο τα εννοεί όλα αυτά η κυβέρνηση, αφού οι τελευταίες πράξεις της -όπως λέει η ΝΔ- κινούνται σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση.

Αν αυτή είναι η βούληση του κ. Τσίπρα, «ας εξηγήσει γιατί μόλις τις προηγούμενες μέρες τοποθέτησε ως νέους επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας,  της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας πρόσωπα που έχουν να επιδείξουν ως σημαντικότερο προσόν τους την κομματική τους προσήλωση στο ΣΥΡΙΖΑ» αναφέρει χαρακτηριστικά η Νέα Δημοκρατία.

Η ανακοίνωση της ΝΔ

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για τις σημερινές εξαγγελίες του Πρωθυπουργού, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Είναι ενθαρρυντικό που ο Πρωθυπουργός, έστω και με καθυστέρηση, υιοθέτησε την αυτονόητη ανάγκη σύστασης ενός νέου οργάνου Πολιτικής Προστασίας με στελέχη που θα επιλεγούν με αξιοκρατικά κριτήρια.

Αν αυτή, ωστόσο, είναι η βούληση του κ. Τσίπρα, ας εξηγήσει γιατί μόλις τις προηγούμενες μέρες τοποθέτησε ως νέους επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας, της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας πρόσωπα που έχουν να επιδείξουν ως σημαντικότερο προσόν τους την κομματική τους προσήλωση στο ΣΥΡΙΖΑ».