Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στυλιανίδης : Να ενισχύσουμε τον ευρωπαϊκό μηχανισμό πολιτικής προστασίας

Στυλιανίδης : Να ενισχύσουμε τον ευρωπαϊκό μηχανισμό πολιτικής προστασίας

«Τώρα είναι η ώρα να διδαχθούμε όλοι μας από αυτές τις τραγωδίες και να προσπαθήσουμε να ενισχύσουμε τον ευρωπαϊκό μηχανισμό πολιτικής προστασίας»

«Να προσπαθήσουμε να ενισχύσουμε τον ευρωπαϊκό μηχανισμό πολιτικής προστασίας» καλεί ο επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης, στον απόηχο των καταστροφικών πυρκαγιών, που έχουν σημειωθεί το τελευταίο διάστημα σε ευρωπαϊκές χώρες.

«Τώρα είναι η ώρα να διδαχθούμε όλοι μας από αυτές τις τραγωδίες και να προσπαθήσουμε να ενισχύσουμε τον ευρωπαϊκό μηχανισμό πολιτικής προστασίας, έτσι ώστε, συλλογικά, να είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι και ισχυρότεροι στην αντιμετώπιση πολλαπλών καταστροφών σε ολόκληρη την ήπειρο» τόνισε ο κ. Στυλιανίδης.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, οι καταστροφικές δασικές πυρκαγιές στη Σουηδία υπογράμμισαν και πάλι τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και το γεγονός ότι είμαστε αντιμέτωποι με μια νέα πραγματικότητα.

Σημειώνεται ότι, πάνω από 360 πυροσβέστες, 7 αεροπλάνα, 6 ελικόπτερα και 67 οχήματα κινητοποιήθηκαν, κατά τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, μέσω του ευρωπαϊκού μηχανισμού πολιτικής προστασίας, για να συνδράμουν τη Σουηδία στην κατάσβεση των πρωτοφανών δασικών πυρκαγιών.

Σε σχετική ανακοίνωσή της η Κομισιόν σημειώνει ότι αυτή είναι η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή επιχείρηση πολιτικής προστασίας στον τομέα των δασικών πυρκαγιών την τελευταία δεκαετία, καθώς και η μεγαλύτερη όσον αφορά τη διάθεση προσωπικού στον ίδιο τομέα, δεδομένου ότι περιελάμβανε 815 ώρες πτήσης και 8.822 ρίψεις νερού.

Ο επίτροπος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην έμπρακτη ευρωπαϊκή αλληλεγγύη που επέδειξαν τα κράτη – μέλη της ΕΕ μέσω του μηχανισμού πολιτικής προστασίας.

Ο επίτροπος κ. Στυλιανίδης μαζί με τον υπουργό Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Σουηδίας, Μόργκαν Γιόχανσον, θα επισκεφτεί τις πληγείσες περιοχές από τις δασικές πυρκαγιές, όπου θα συναντήσει ορισμένους από τους πυροσβέστες που κινητοποιήθηκαν μέσω του μηχανισμού πολιτικής προστασίας της ΕΕ.

Sports in

Συγκλονιστικός Μασούρας: «Για το Ριαθόρ στο 90′, για τη Γιουβέντους, για τη Μέταλιστ, για τη Γουλβς»

Κάτι χρωστούσε στον Ολυμπιακό η τύχη και η μπάλα και του το έδωσε εχθές, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Μασούρας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024