Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ινδονησία : Τουλάχιστον 98 νεκροί από τον ισχυρό σεισμό - απομακρύνθηκαν 2.000 τουρίστες

Ινδονησία : Τουλάχιστον 98 νεκροί από τον ισχυρό σεισμό – απομακρύνθηκαν 2.000 τουρίστες

Εκτιμάται ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί.

Στους 98 νεκρούς ανέρχεται ο απολογισμός του φονικού σεισμού που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής στην Ινδονησία, ύψους 6,9 βαθμών Ρίχτερ, ενώ εκτιμάται ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί.

Τα σωστικά συνεργεία απομάκρυναν περισσότερους από 2.000 τουρίστες από μικρά τουριστικά νησιά κοντά στο Λομπόκ, όπου οι διασώστες αναζητούσαν επιζώντες. Ο αριθμός των κατοίκων που απομακρύνονται μπορεί να φθάσει τουλάχιστον τους 20.000 στο Λομπόκ.

Εκατοντάδες υπολογίζονται οι τραυματίες, στους οποίους προσφέρθηκε ιατρική βοήθεια ιατρική βοήθεια στον εξωτερικό χώρο ενός νοσοκομείου. Οι περισσότεροι νεκροί βρέθηκαν στην ορεινή βόρεια πλευρά του Λομπόκ, μακριά από τους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στο νότιο και δυτικό τμήμα του νησιού.

Ο σεισμός είχε μικρό εστιακό βάθος μόλις 10 χιλιομέτρων και προκάλεσε ζημιές σε χιλιάδες κτήρια, ενώ σημειώνεται ότι έγινε αισθητός και στο γειτονικό Μπαλί.

Οι διασώστες έψαχναν σήμερα για επιζώντες στα χαλάσματα των σπιτιών, των τεμένων και των σχολείων που καταστράφηκαν.

«Επτά Ινδονήσιοι τουρίστες έχασαν τη ζωή τους στο Γκίλι Τραγουανγκάν εξαιτίας του σεισμού, οι οποίοι ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό σε 98 νεκρούς», δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών Σουτόπο Πούρβο Νουγκρόχο, προσθέτοντας ότι εκτιμάται πως ο απολογισμός θα αυξηθεί.

«Οι δρόμοι έχουν υποστεί ζημιές, τρεις γέφυρες έχουν υποστεί ζημιές, ορισμένα σημεία είναι δύσκολο να τα προσεγγίσει κανείς και δεν έχουμε επαρκές προσωπικό», πρόσθεσε ο Σουτόπο, ενώ ανεστάλησαν οι έρευνες καθώς άρχισε να νυχτώνει.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ομάδες έρευνας και διάσωσης κατάφεραν να διασώσουν 2.000 -2.700 τουρίστες στο Γκίλι, Ινδονήσιους και ξένους», οι οποίοι απομακρύνθηκαν και μεταφέρθηκαν σε ένα λιμάνι στο βόρειο Λομπόκ προκειμένου στη συνέχεια να μεταβούν στο αεροδρόμιο, ωστόσο ορισμένοι παρέμειναν εκεί.

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024