Αναταραχή στους κόλπους της Πυροσβεστικής επικρατεί τις τελευταίες ώρες καθώς καλείται να διαβιβάσει στην Εισαγγελία Πρωτοδικών όλα τα στοιχεία για τη φονική πυρκαγιά της Ανατολικής Αττικής.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «ΕΘΝΟΥΣ», από τα στοιχεία που θα διαβιβαστούν στη Δικαιοσύνη ενδεχομένως θα προσωποιήσουν ευθύνες – αν αυτές υπάρχουν – για πλημμελή διαχείριση και εκτίμηση κινδύνου.

Συγκεκριμένα, αναφέρει η εφημερίδα, θα διερευνηθεί ποια ήταν υπεύθυνοι για να σημάνουν συναγερμό, αμέσως μόλις η πυρκαγιά ξέφυγε από την Νταού Πεντέλης με κατεύθυνση προς τις κατοικημένες περιοχές. Στο πλαίσιο αυτό υπάρχει αναβρασμός έως ότου παραδοθούν στη Δικαιοσύνη τα υπηρεσιακά έγγραφα που δείχνουν ποιος αξιωματικής πήρε την κάθε απόφαση.

Ο αντιστράτηγος, υπαρχηγός Πυροσβεστικής εν αποστρατεία Ανδριανός Γκουρμπάτσης καταγγέλλει προσπάθεια παραποίησης στοιχείων σε σχέση με τα «καυτά» στοιχεία από τη μοιραία ημέρα. «Έχω πληροφορίες για επιχείρηση παραποίησης στοιχείων, όπως για παράδειγμα οι ώρες ειδοποίησης και άφιξης στο συμβάν ή η μη αναγραφή αρμόδιων υπηρεσιακών οργάνων, παραδείγματος χάρη του διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νέας Μάκρης, όπως και για τον συντονισμό των πυροσβεστικών δυνάμεων» αναφέρει μεταξύ άλλων.