Η πληροφορία για τη μεταγωγή του ισοβίτη κατά συρροήν δολοφόνου της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα (φωτογραφία) στις αγροτικές φυλακές Βόλου ήρθε από διοικητική πηγή στον Κορυδαλλό στον Κυριάκο Μητσοτάκη το πρωί της Παρασκευής, λίγο προτού ο Κουφοντίνας επιβιβαστεί, με άκρα μυστικότητα, στην κλούβα για τον Βόλο.

Όπως αναφέρει ο Βηματοδότης, ο πρόεδρος της ΝΔ ήταν οργισμένος και για τον λόγο ότι η μεταγωγή γινόταν στα μουλωχτά και την ώρα που η Ελλάδα, όπως έλεγε, θρηνεί και οι πολίτες επιρρίπτουν προσωπικές ευθύνες στον Αλέξη Τσίπρα.

Όταν βεβαιώθηκε πως ο Κουφοντίνας ταξίδευε για τις φυλακές Κασσαβέτειας, έδωσε εντολή στη Μαρία Σπυράκη να βγει στα ραδιόφωνα και να το καταγγείλει. Την ίδια ώρα, μέσω Διαδικτύου απηύθυνε ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό. Η Αλεξία Μπακογιάννη θεωρεί την εξέλιξη αυτή με τον Κουφοντίνα ως συναλλαγή (και εκβιασμό). Ότι δηλαδή ορισμένοι στην κυβέρνηση συναλλάσσονται μαζί του.

Η ΝΔ επιρρίπτει, όπως μου είπαν, την ευθύνη στον υπουργό Δικαιοσύνης Στ. Κοντονή για τη μεταγωγή αυτή, και αυτός είναι που έδωσε τη συγκατάθεσή του, ανεξάρτητα από την απόφαση που μπορεί να πήρε το δικαστικό συμβούλιο των φυλακών.

Μάλιστα, αναφέρουν ότι δεν υπήρχε κανένας λόγος μεταφοράς του, παρά μόνον να υπάρξει ευνοϊκή μεταχείρισή του. Σημειώνουν ότι οι αγροτικές φυλακές είναι ανοιχτά καταστήματα (συνεπώς δεν τίθεται θέμα ασφάλειάς του) και οι κρατούμενοι συμμετέχουν σε αγροτικές εργασίες, ενώ ο χρόνος μετρά διπλά.

Ο Κουφοντίνας θέλησε να ασχοληθεί με την παραγωγή μελιού, όπως ειπώθηκε. Κατά τη ΝΔ όμως ο χρόνος, που μετρά διπλά στις αγροτικές φυλακές, μπορεί να διευκολύνει στο μέλλον τη γρηγορότερη αποφυλάκιση του «φαρμακοχέρη» εκτελεστή της 17Ν.