Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τραγωδία στο Μάτι : Η πρώτη συγγνώμη της κυβέρνησης, 11 μέρες μετά

Τραγωδία στο Μάτι : Η πρώτη συγγνώμη της κυβέρνησης, 11 μέρες μετά

Δεν ακούστηκε βέβαια ούτε από τον πρωθυπουργό, ούτε από τους άμεσα εμπλεκόμενους υπουργούς για τη διαχείριση της φονικής πυρκαγιάς αλλά δια στόματος του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας

Χρειάστηκαν 11 ημέρες από τη φονική πυρκαγιά με τους δεκάδες νεκρούς στην Ανατολική Αττική, για να ακούσουμε την πρώτη συγγνώμη από την πλευρά της κυβέρνησης.
Δεν ακούστηκε βέβαια ούτε από τον πρωθυπουργό, ούτε από τους άμεσα εμπλεκόμενους υπουργούς για τη διαχείριση της φονικής πυρκαγιάς αλλά δια στόματος του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας.

«Ζητώ συγγνώμη αν και οι ένοπλες δυνάμεις υπερέβαλαν εαυτόν» είπε ο Φώτης Κουβέλης λίγες ώρες μετά το επικοινωνιακό σόου τριών υπουργών (Σταθάκης, Σκουρλέτης, Φάμελλος) οι οποίοι έριχναν όλο το φταίξιμο για την καταστροφή στα αυθαίρετα, προαναγγέλλοντας μάλιστα κατεδαφίσεις – εξπρές.

Ερωτηθείς – μιλώντας στον ANT1 – για το αν θα έπρεπε να έχουν παραιτηθεί κάποιοι υπουργοί, κινήθηκε στην κυβερνητική γραμμή λέγοντας ότι «οι εν θερμώ  παραιτήσεις και οι εν θερμώ αναζήτηση ευθυνών δεν υπηρετούν τους σκοπούς σε αυτές τις κρίσιμες ώρες». Ο κ. Κουβέλης μάλιστα στάθηκε στο γεγονός ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη υπέβαλε την παραίτησή του στον πρωθυπουργό, αλλά – όπως είπε – δεν έγινε  δεκτή.

Ωστόσο, μετά τη συγγνώμη, ο κ. Κουβέλης μπήκε και πάλι εντός κυβερνητικής γραμμής , σημειώνοντας ότι «στρατηγικού χαρακτήρα λάθη δεν έχουν υπάρξει στην αντιμετώπιση της κρίσης». Μπορεί, πρόσθεσε, να έχουν υπάρξει λάθη σε επιμέρους συνεννοήσεις. «Δεν μπορώ να το αποκλείσω» είπε.

Ο αναπληρωτής υπουργός εξέφρασε τη δική του συγγνώμη για την τραγωδία, διευκρινίζοντας όμως ότι «οι Ένοπλες Δυνάμεις έκαναν ότι ήταν δυνατόν, με τα κατασβεστικά, τα ελικόπτερα, τους στρατιωτικούς μας που από την πρώτη στιγμή έως σήμερα είναι στις επάλξεις».

Ο κ. Κουβέλης σημείωσε ότι η έμπρακτη συγνώμη της πολιτείας θα είναι η προώθηση όλων εκείνων των μέτρων που θα δώσουν τέλος σε μια εφιαλτική κατάσταση. Αναφορικά με τον πρωθυπουργό, ανέφερε ότι «η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης, όπως εκφράστηκε από τον πρωθυπουργό, προφανέστατα αφορά στη συγγνώμη του…».

«Άδειασε μια ολόκληρη περιοχή στο Μάτι. Θα μπορούσε να αδειάσει πλήρως χωρίς να υπάρχουν νεκροί;» αναρωτήθηκε ο κ. Κουβέλης για να συνεχίσει: « Ενδεχομένως. Αν έλλειπαν όλα αυτά τα στοιχεία που συνιστούν το μεγάλο πρόβλημα στην περιοχή» είπε ο κ. αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας –  εννοώντας προφανώς την άναρχη δόμηση –  την ώρα που ο επίσημος απολογισμός μιλά για 85 ταυτοποιημένους νεκρούς και έναν αγνοούμενο.

«Δεν έχουμε ξεχάσει τους έλληνες στρατιωτικούς»

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας αναφέρθηκε και στο θέμα των δύο ελλήνων στρατιωτικών λέγοντας ότι «δεν τους έχουμε ξεχάσει».
Αναδεικνύουμε είπε, το θέμα στο εξωτερικό, ενώ οι πιέσεις στην Άγκυρα είναι πολλές. Ωστόσο ο κ. Κουβέλης, σημείωσε πως «δεν μπορώ να κάνω πρόβλεψη για το πότε θα αποφυλακιστούν».

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024