ΕΣΕΕ: Επίδομα ανεργίας για ανέργους εμπόρους
Η υπουργική απόφαση που καθορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις καταβολής του βοηθήματος ανεργίας, σε αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολούμενους
Η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας με επιστολές της, στο υπουργείο Εργασίας, ζητά επίδομα ανεργίας και πρόγραμμα δεύτερης ευκαιρίας για ανέργους εμπόρους.
Όπως δήλωσε σχετικά ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης: «Με επιστολή μας στο υπουργείο Εργασίας ζητήσαμε τη χορήγηση του βοηθήματος ανεργίας στους εμπόρους και στους αυτοτελώς απασχολούμενους ασφαλισμένους του τέως ΟΑΕΕ. Ως γνωστό, πάγιο αίτημα των μικρομεσαίων του ελληνικού εμπορίου είναι η χαλάρωση των κριτηρίων για την γενική καταβολή του επιδόματος ανεργίας σε όλους ανεξαιρέτως. Επίσης, με επιστολή θέσεων και τεκμηριωμένες προτάσεις καταθέσαμε τις παρατηρήσεις μας επί του σχεδίου του προγράμματος δεύτερης επιχειρηματικής ευκαιρίας και αναμένουμε απαντήσεις»
Η ΕΣΕΕ υπενθυμίζει σε ανακοίνωσή της ότι εκδόθηκε ήδη η υπουργική απόφαση που καθορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις καταβολής του βοηθήματος ανεργίας, σε αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολούμενους (δικηγόρους, μηχανικούς, γιατρούς), την οποία υπέγραψαν η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και οι υφυπουργοί Τάσος Πετρόπουλος και Νάσος Ηλιόπουλος.
Το βοήθημα ανεργίας ανέρχεται στο ποσό των 360 ευρώ μηνιαίως και θα χορηγείται για χρονικό διάστημα 3 έως 9 μηνών, ανάλογα με το χρόνο ασφάλισης του δικαιούχου.
Ενόψει αυτής της εξέλιξης, η ΕΣΕΕ, με επιστολή της προς την συγκεκριμένη υπουργική ομάδα τόνισε την ανάγκη να λάβουν το συγκεκριμένο βοήθημα ανεργίας και οι ασφαλισμένοι στον τέως ΟΑΕΕ έμποροι και επαγγελματίες και ζήτησε από το υπουργείο Εργασίας να προχωρήσει στην χαλάρωση των προϋποθέσεων χορήγησης, οι οποίες – για τους συγκεκριμένους ασφαλισμένους- είναι αυξημένες σε σχέση με τους αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένους του πρώην ΕΤΑΑ.
- Μπενίτεθ: «Θα κάνουμε τα πάντα για την πρόκριση»
- BBC: Διατάσσει ταχεία έρευνα για τις ρατσιστικές προσβολές κατά τη μετάδοση των βραβείων BAFTA
- Βιολάντα: Χωρίς μέτρα προστασίας οι σωλήνες αερίου – Τι έδειξε η έρευνα του ΕΜΠ για τη μοιραία διαρροή
- Η λάθος επιλογή, το μάθημα και η επόμενη μέρα του Τσιτσιπά (pics)
- Ιαπωνία: Θα εγκαταστήσει πυραύλους κοντά στην Ταϊβάν – Πώς θα αντιδράσει η Κίνα, το δίλημμα για το Τόκιο
- Το πολυτελές τελευταίο κρησφύγετο του Ελ Μέντσο: Η έπαυλη στο δάσος όπου γράφτηκε το τέλος του βαρόνου









