Την παραίτηση υπουργών που «σήμερα δε θα έπρεπε να είναι στη θέση τους» ζήτησε από το βήμα της Βουλής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Λεωνίδας Γρηγοράκος, κατηγορώντας κυβερνητικά στελέχη πως «προσπαθούν να κρυφτούν πίσω από ανήκουστα επιχειρήματα και ψεύδη».

«Βλέπουμε παρέλαση υπουργών που σήμερα δεν έπρεπε να είναι στη θέση τους. Έπρεπε να έχουν παραιτηθεί. Αυτό είναι, όμως, ατομική ευθύνη που εσείς δεν την αναλαμβάνετε» είπε χαρακτηριστικά.

«Τις τροπολογίες για την ανατολική Αττική θα τις ψηφίσουμε, αλλά η χώρα είναι μπροστά σε μία μεγάλη τραγωδία, οι θάνατοι προκαλούν ανείπωτη θλίψη και οργή. Προκαλείτε που έρχεστε εδώ και σας βλέπουν οι πολίτες» ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ και σημείωσε ότι πρέπει να φωτιστούν οι φανερές και αθέατες πλευρές του εγκλήματος, αλλά πρωτίστως πρέπει σύσσωμη η Βουλή να σταθεί δίπλα στις οικογένειες εκείνων που έχασαν τους ανθρώπους τους και να σταθεί στο πλευρό της ανατολικής Αττικής.

«Προσπαθούν να κρυφτούν πίσω από ανήκουστα επιχειρήματα και ψεύδη» κατηγόρησε κυβερνητικά στελέχη ο κ. Γρηγοράκος και σχολιάζοντας την ανάληψη της πολιτικής ευθύνης από τον πρωθυπουργό χρησιμοποίησε τους στίχους του Μανώλη Αναγνωστάκη «δεν έφταιγεν ο ίδιος. Τόσος ήταν…»».
«Ο κόσμος πολύ σύντομα θα σας λέει φύγετε. Ο χρόνος δεν θα είναι υπέρ σας. Ποιος θα συμπράξει στο παραμικρό με μία κυβέρνηση 120 νεκρών; Με μία κυβέρνηση που ψεύδεται και προσπαθεί να συγκαλύψει τα γεγονότα. Η κυβέρνηση και το κράτος δεν μπορεί να λειτουργούν ανεξέλεγκτα. Στη ζωή και στη δημοκρατία δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις, ούτε άφθαρτοι ηγέτες. Θέλω να ξέρω κάποιοι πώς κοιμούνται τα βράδια; Να δω εκείνους που κρύβονται. Ούτε ο Θεός δεν μπορεί να σας συγχωρέσει. Δεν ακούσαμε μία συγνώμη από όλους αυτούς που ευθύνονται για το έγκλημα. Θα ακολουθήσει όμως η κάθαρση» τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ.

«Δεν δέχομαι που επιχειρείτε τη μετακύλιση ευθυνών στους πολίτες και την αντιπολίτευση. Είστε η κυβέρνηση του εθνικού διχασμού. Ήσασταν απέναντι σε κάθε φωνή που ζητούσε να μπουν κανόνες. Ο πρωθυπουργός οφείλει να αντιληφθεί ότι η διακυβέρνηση της χώρας δεν είναι παιδική χαρά και δεν ασκείται με επικοινωνιακά κόλπα. Η κυβέρνηση οφείλει να παραιτηθεί και να πάει σε εκλογές» κατέληξε.

Θεοχαρόπουλος : Ανάληψη πολιτικής ευθύνης χωρίς παραιτήσεις δε γίνεται

Ανεπάρκεια και σοβαρές πολιτικές ευθύνες καταλόγισε στην κυβέρνηση ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ενώ τόνισε ότι η «ανάληψη πολιτικής ευθύνης χωρίς να συνοδεύεται από παραιτήσεις των πολιτικά υπευθύνων, δε γίνεται».

Επίσης, κατηγόρησε την κυβέρνηση για επικοινωνιακό σόου on camera λέγοντας ότι «αδυνατώ να καταλάβω πώς είναι δυνατόν σ’ ένα τέτοιο κρίσιμο ζήτημα που αφορά ανθρωπινές ζωές, το μόνο που ενδιαφέρει την κυβέρνηση να είναι η επικοινωνιακή προπαγάνδα».

«Συμμετείχαν, την Πέμπτη το βράδυ, σε μία απαράδεκτη συνέντευξη Τύπου και δεν μπορούσαν να αναγνωρίσουν οποιοδήποτε λάθος. Υπάρχει σοβαρή ευθύνη που ξεκινά από τους αρχηγούς των Σωμάτων και τους αρμόδιους υπουργούς και φτάνει μέχρι τον πρωθυπουργό. Δεν μπορεί σε αυτήν την υπόθεση να μην υπάρχει ούτε μια παραίτηση» πρόσθεσε ο κ. Θεοχαρόπουλος.

Υποστήριξε ότι «είναι αδιανόητα τα επιχειρήματα σε σχέση με την ηλικία του πρωθυπουργού, ότι επειδή είναι 44 ετών δικαιολογείται».

«Είμαι 40 ετών και ποτέ δεν έχω δεχθεί να χρησιμοποιείται το ζήτημα της ηλικίας ως στοιχείο διακριτικής μεταχείρισης, είτε θετικής είτε αρνητικής. Μπορεί ορισμένοι να παρουσιάζονται βασιλικότεροι του βασιλέως, όμως με αυτόν τον τρόπο που χειρίζονται τα θέματα στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχει κίνδυνος να «κάψουν» στο τέλος και την Αριστερά, αλλά και τους σαραντάρηδες και τη νέα γενιά. Είναι αδιανόητο να ακούγονται τέτοια επιχειρήματα» συμπλήρωσε.

Τέλος, αναφερόμενος στο πρόβλημα της αυθαίρετης δόμησης, αφού σημείωσε ότι είναι διαχρονικό το πρόβλημα, υπογράμμισε ότι «τρία χρόνια τώρα είμαι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής και έχω δει πάρα πολλές τροπολογίες του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες δίνουν παρατάσεις σε αυθαίρετα, ανοίγουν νέες διαδικασίες για αυθαίρετα. Ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν πάλεψε να το αλλάξει, αλλά διεύρυνε και επέκτεινε το πρόβλημα»