Ένωση Κεντρώων: Καταψηφίζει τις διατάξεις για τη θητεία των Μουφτήδων
«Θα έπρεπε να έχουμε το Προεδρικό Διάταγμα για την επόμενη μέρα και μετά να έρθει αυτή η τροπολογία. Δεν γνωρίζουμε τι ξημερώνει για τους Έλληνες μουσουλμάνους της Θράκης» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ένωσης Κεντρώων
Να ενημερώσει η κυβέρνηση, ποια θα είναι η επόμενη μέρα για την μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη, ζήτησε η Ένωση Κεντρώων, αναφερόμενη στην τροπολογία με τις πρόνοιες για τις Μουφτείες και τη θητεία των Μουφτήδων.
«Γνωρίζουν και οι πέτρες τι κάνουν οι άνθρωποι του προξενείου στην Κομοτηνή, οι οποίοι στηρίζουν έμπρακτα και ξεδιάντροπα τη δράση των ψευτομουφτήδων, εγκλωβίζοντας τη μουσουλμανική κοινότητα και δημιουργώντας πολλά σοβαρά προβλήματα στην καθημερινότητά τους», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ένωσης Κεντρώων, Ιωάννης Σαρίδης, και σχολίασε:
«Γνωρίζοντας τη μεγάλη ανοχή που δεκαετίες δείχνει η χώρα μας, απέναντι στην επιθετική και κακόβουλη δράση του προξενείου, σκέφτηκα πως οι Ρώσοι διπλωμάτες που απελάθηκαν πριν από λίγες ημέρες, θα πρέπει να έχουν κάνει κάτι πολύ χειρότερο από αυτό το οποίο κάνουν μέχρι σήμερα οι Τούρκοι…».
Ο βουλευτής κατηγόρησε τον υπουργό Παιδείας, ότι χωρίς προηγούμενη ενημέρωση και χωρίς πρόβλεψη για την επόμενη μέρα, καταθέτει διατάξεις για τη θητεία των Μουφτήδων, και γι’ αυτό η Ένωση Κεντρώων θα τοποθετηθεί αρνητικά.
«Θα έπρεπε να έχουμε το Προεδρικό Διάταγμα για την επόμενη μέρα και μετά να έρθει αυτή η τροπολογία. Δεν γνωρίζουμε τι ξημερώνει για τους Έλληνες μουσουλμάνους της Θράκης» είπε ο βουλευτής.
- Volkswagen: Εγκρίθηκαν μέτρα εξυγίανσης χωρίς, προς το παρόν, απολύσεις και κλείσιμο εργοστασίων
- Γαλλία-Μαρόκο 2-0: Οι «μάγοι» της Γαλλίας πήραν το πρώτο εισιτήριο για τους «4» (vid)
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Ανάβει πράσινο φως για τις αντιδημαρχίες
- Ερντογάν: Προσδοκίες για θετικές εξελίξεις σε KAAN και F-35 μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ
- Η αναζωπύρωση της έντασης ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν βάζει «φωτιά» στο πετρέλαιο και στα επιτόκια
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]
- Γιορτή σήμερα 10 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Πυρά της ΕΛΑΣ στην κυβέρνηση για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς – «Για μια ακόμα μια φορά αποκλίνουμε από την Ευρώπη»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442