Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέες θέσεις εργασίας και οικονομική ενίσχυση στα πανεπιστήμια Ιονίου - Ιωαννίνων

Νέες θέσεις εργασίας και οικονομική ενίσχυση στα πανεπιστήμια Ιονίου – Ιωαννίνων

Η απόφαση έρχεται έπειτα από αιτήματα των πρυτανικών αρχών στον Κώστα Γαβρόγλου

Στη δημιουργία 42 νέων θέσεων εργασίας και την καταβολή 1 εκατ. ευρώ, για την ενίσχυση του εργαστηριακού εξοπλισμού και των υποδομών του, πρόκειται να προχωρήσει το υπουργείο Παιδείας, στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Επίσης πρόκειται να ανοίξουν 18 νέες θέσεις εργασίας στο Ιόνιο πανεπιστήμιο ενώ θα δοθούν επιπλέον 500.000 ευρώ για την ενίσχυση των υποδομών του και την ηλεκτρονική διακυβέρνηση.

Η απόφαση έρχεται έπειτα από αιτήματα των πρυτανικών αρχών των ανωτέρω πανεπιστήμιων προς τον αρμόδιο υπουργό, Κώστα Γαβρόγλου, οι οποίες έχουν τονίσει επανειλημμένα στην κυβέρνηση το πρόβλημα που δημιουργείται λόγω της υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης των σχολών.

Τα αιτήματα έγιναν δεκτά από τον κ. Γαβρόγλου από το βήμα του Α Θερινού Τμήματος της Ολομέλειας της Βουλής, όπου συζητείται το σχετικό νομοσχέδιο.

Ο κ. Γαβρόγλου υπεραμύνθηκε εκ νέου της νομοθετικής πρωτοβουλίας της κυβέρνησης, κάνοντας λόγο για «ένα πρωτόγνωρο μεταρρυθμιστικό εγχείρημα που έχει την καθολική σχεδόν συναίνεση όλων των άμεσα εμπλεκομένων φορέων».

Μάλιστα ο ίδιος απέρριψε τις κατηγορίες της Νέας Δημοκρατίας περί συγχώνευσης των ΤΕΙ με τα πανεπιστήμια και περί μικροκομματικών λογικών, και την κατηγόρησε για έλλειψη προτάσεων και σοβαρών επιχειρημάτων, υποστηρίζοντας ότι διακατέχεται από δογματικές λογικές, αγνοώντας ότι αυτό που γίνεται, είναι μια συζήτηση για το μέλλον των ανώτατων ιδρυμάτων.

«Εμείς δεν θα πάμε για να κόψουμε κορδέλες και να χαϊδέψουμε αυτιά ή να εγκαινιάσουμε νέα τμήματα, αλλά για να δούμε πόσο δυναμικά πάει αυτό το πρωτόγνωρο εγχείρημα. Θα ξαναπάμε λοιπόν για να συναντήσουμε αυτούς τους υπέροχους ανθρώπους, που όλο αυτό το διάστημα της διαβούλευσης έδειξαν χαρακτήρα, για να ξαναδούμε τους φοιτητές να διαμαρτύρονται με πανό και να συζητήσουμε μαζί τους» , τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Γαβρόγλου.

Όπως υπεραμύνεται ο ίδιος, με το νομοσχέδιο «μπήκε επιτέλους τάξη στα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών», ενώ διαβεβαίωσε ότι «θα είμαστε αμείλικτοι εκεί που θα καταλάβουμε προσπάθεια διαπλοκής στη στελέχωση των νέων τμημάτων».

«Το πανεπιστήμιο ανοίγεται προς τα έξω με κανόνες και νέους θεσμούς, και αυτό θα γίνει με τα μνημόνια συνεργασίας, το θαλάσσιο πάρκο στη Κέρκυρα και το διατροφικό πάρκο στην Άρτα», κατέληξε.

Η θέση της ΝΔ

Η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί επανειλημμένως το υπουργείο Παιδείας, ότι με τον εν λόγω νομοσχέδιο εξυπηρετεί μικροκομματικές σκοπιμότητες, χαρακτηρίζοντας το «πρόχειρο» και χωρίς ολοκληρωμένο στρατηγικό σχεδιασμό για την ανάπτυξη και την εξωστρέφεια της ακαδημαϊκής εκπαίδευσης.

Θεωρεί επίσης, πως οδηγεί στην συγχώνευση, απορρόφηση και την κατάργηση των ΤΕΙ χωρίς αυστηρά ακαδημαϊκά κριτήρια και χωρίς καμία πρόνοια για τα τεχνολογικά ιδρύματα.

Sports in

Περίπατος και τώρα… Σέλτικς για τους Χιτ (112-91, vid)

Οι Μαϊάμι Χιτ επικράτησαν των Σικάγο Μπουλς με 112-91 και εξασφάλισαν το τελευταίο εισιτήριο για τα play off της Ανατολής, όπου θα αντιμετωπίσουν τους Σέλτικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024