Ορους έθεσε το Ιράν για ν' ανοίξει ο δρόμος του διαλόγου με τις ΗΠΑ, λίγο μετά τις δηλώσεις του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ότι είναι διατεθειμένος για συνομιλίες «χωρίς προϋποθέσεις» με την Τεχεράνη.

Προκειμένου ν’ ανοίξει ο δρόμος για να διεξαχθούν απευθείας συνομιλίες με το Ιράν, οι ΗΠΑ θα όφειλαν να επανενταχθούν στο Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης (ΚΟΣΔ), τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της Ισλαμικής Δημοκρατίας που είχε υπογραφεί το 2015 από την Τεχεράνη και έξι μεγάλες δυνάμεις, ανέφερε σήμερα Τρίτη συνεργάτης του ιρανού προέδρου.

«Ο σεβασμός των δικαιωμάτων του ιρανικού έθνους, η αποκλιμάκωση των εχθρικών ενεργειών και η επιστροφή στη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα είναι βήματα που μπορούν να γίνουν για να στρωθεί ο ανώμαλος δρόμος προς τις συνομιλίες ανάμεσα στο Ιράν και την Αμερική», ανέφερε μέσω Twitter ο Χαμίντ Αμπουταλεμπί, σύμβουλος του Χασάν Ροχανί.

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε τη Δευτέρα ότι είναι διατεθειμένος να συναντηθεί με τον ηγέτη του Ιράν οποτεδήποτε και χωρίς προϋποθέσεις, για να συζητήσουν πώς θα μπορούσαν να βελτιωθούν οι σχέσεις τους μετά την απόφασή του στις 8 Μαΐου ν’ αποσύρει τις ΗΠΑ από το ΚΟΣΔ. «Αν θέλουν να συναντηθούμε, θα συναντηθούμε», διαβεβαίωσε ο Ρεπουμπλικάνος.

Ορους στον… Τραμπ βάζει ο Πομπέο για συνομιλίες με το Ιράν

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr