Τετάρτη 08 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Θρίλερ δίχως τέλος στο Μάτι - «Σβήνουν» οι ελπίδες για τους αγνοούμενους

Θρίλερ δίχως τέλος στο Μάτι – «Σβήνουν» οι ελπίδες για τους αγνοούμενους

Δεν έχει τέλος η ανείπωτη τραγωδία που γράφεται από τη φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική, η οποία άφησε στο πέρασμα της δεκάδες νεκρούς και αμέτρητες κατεστραμμένες περιουσίες

Δεν έχει τέλος η ανείπωτη τραγωδία που γράφεται από τη φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική, η οποία άφησε στο πέρασμα της δεκάδες νεκρούς και αμέτρητες κατεστραμμένες περιουσίες.

Ο αριθμός των νεκρών συνέχεια αυξάνεται, ενώ ο αριθμός των αγνοούμενων ανέρχεται στους 25. Από τους νεκρούς 59 σοροί έχουν ταυτοποιηθεί, ενώ 28 σοροί ακόμα εκκρεμούν προς ταυτοποίηση.

Ανάμεσα στις ταυτοποιημένες σορούς αυτή της ηθοποιού Χρύσας Σπηλιώτη και του άντρα της, των δίδυμων κοριτσιών που πέθαναν αγκαλιά με τον παππού τους και τη γιαγιά τους, της οικογένειας Φύτρου όπου η 13χρονη κόρη βρέθηκε νεκρή στην προσπάθεια της να πηδήξει από βράχο για να σωθεί και ο πατέρας και ο αδερφός της λίγα μέτρα μακριά απανθρακωμένοι κοντά στο αυτοκίνητο τους και πολλών άλλων ανθρώπων, οι οποίοι δεν πρόλαβαν να σωθούν από την πύρινη λαίλαπα και έφυγαν τόσο άδοξα από τη ζωή.

Την ίδια στιγμή οι έρευνες συνεχίζονται σε καμένα σπίτια, αλλά και τη θάλασσα, για την εύρεση των αγνοουμένων, όμως οι ελπίδες είναι λιγοστές και μέρα με τη μέρα «σβήνουν».

Σήμερα, έξι μέρες μετά την τραγωδία, αλλά και τη συνεχή κατακραυγή η πυροσβεστική προχώρησε σε επίσημη ανακοίνωση, γνωστοποιώντας πως ο αριθμός των ανθρώπων που αγνοούνται από από την Δευτέρα, όταν και ξέσπασε η πυρκαγιά στο Μάτι, ανέρχεται σε 25.

Βέβαια, η πυροσβεστική αποφεύγει να δώσει συνολικό αριθμό νεκρών.

Η τελευταία ενημέρωση για νεκρούς έκανε λόγο για 88, ωστόσο οι ελπίδες για τους αγνοούμενους έχουν χαθεί, παρά το γεγονός ότι μέχρι να υπάρξουν αποδείξεις, θα θεωρούνται ότι είναι αγνοούμενοι.

Έτσι, υπάρχει έντονος φόβος ότι ο αριθμός των νεκρών θα αγγίξει ακόμα και τους 110, καθώς σύμφωνα με εκτιμήσεις των Αρχών, είναι πολύ δύσκολο να υπάρχουν επιζώντες μία εβδομάδα μετά.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική ο λόγος που άργησε να ανακοινώσει αριθμό αγνοούμενων είναι το αλαλούμ που επικρατούσε μεταξύ των υπηρεσιών αυτές τις ημέρες.

Όλα αυτά τη στιγμή που κάθε μέρα βλέπουν το φως της δημοσιότητας νέα συγκλονιστικά ντοκουμέντα από το απόγευμα τη Δευτέρας με ανθρώπους να προσπαθούν να σωθούν από τις φλόγες.

Νέο βίντεο στη δημοσιότητα από το λιμάνι στο Μάτι, την ώρα της φονικής πυρκαγιάς…

Δημοσιεύτηκε από in.gr στις Κυριακή, 29 Ιουλίου 2018

Ήξεραν για νεκρούς όταν ενημέρωναν τον Τσίπρα το βράδυ της Δευτέρας;

Στη «σκιά» της τραγωδίας την Κυριακή ξέσπασε και νέα κόντρα μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, ότι ενημερώθηκε για τον πρώτο νεκρό της φωτιάς στο Μάτι το απόγευμα της Δευτέρας, αλλά δεν αξιολόγησε την πληροφορία ως «ασφαλή».

Με βάση όλα τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, όλοι οι αρμόδιοι γνώριζαν την ύπαρξη νεκρών από νωρίς το βράδυ της Δευτέρας και σίγουρα πριν την σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό.

Εκεί όμως, όλοι ενημέρωναν τον Αλέξη Τσίπρα πως η φωτιά είναι σε ύφεση, ενώ μιλούσαν για «λίγους εγκλωβισμένους σε ένα λιμανάκι», όταν το Λιμενικό και οι ιδιώτες διέσωσαν τουλάχιστον 1.165 άτομα. Για νεκρό ούτε λόγος…

Ο πόλεμος ξεκίνησε με τη Νέα Δημοκρατία να επιτίθεται στην κυβέρνηση με αφορμή τις δηλώσεις του Παναγιώτη Κουρουμπλή σε ραδιοφωνικό σταθμό και συνεχίστηκε με εκατέρωθεν απαντήσεις.

Συγκεκριμένα, η Αξιωματική Αντιπολίτευση σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Κουρουμπλή σε γραπτή ανακοίνωσή της έκανε λόγο για «θλιβερό τηλεοπτικό σόου με πρωταγωνιστή τον ίδιο τον πρωθυπουργό, επιδιώκοντας να εξαπατήσει τους πολίτες», ενώ στη συνέχεια κάλεσε την κυβέρνηση να απολογηθεί που «ενώ αποδεδειγμένα γνώριζε για την ύπαρξη νεκρών» δεν το ανέφεραν. Τέλος, την κάλεσαν να «ενημερώσει επιτέλους τους πολίτες για τον ακριβή αριθμό των αγνοουμένων».

Άμεση ήταν η απάντηση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, το οποίο ανέφερε πως «την ώρα που ακόμη ψάχνουμε τους νεκρούς μας, η ΝΔ με τα ΜΜΕ που την στηρίζουν έχουν επιδοθεί σε απίστευτη τυμβωρυχία με μόνο στόχο το πολιτικό όφελος».

Και συνέχισε πως: «Δεν υπάρχει προηγούμενο κρίσης όπου η ενημέρωση για όλα τα δεδομένα της τραγωδίας να ήταν τόσο άμεση και μάλιστα από τον ίδιο τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, οποίος έκανε έκτακτη ενημέρωση στις δυο και μισή, αμέσως μόλις έφτασαν στο κέντρο επιχειρήσεων οι πρώτες πληροφορίες για το μέγεθος της καταστροφής».

Η νέα απάντηση, αυτή τη φορά από τη ΝΔ ήρθε μέσω πηγών, οι οποίες ανέφεραν πως: «η μόνη ανακοίνωση που αναμένουν οι πολίτες από την κυβέρνηση είναι αυτή του αριθμού των αγνοουμένων».

Αγανάκτηση των πολιτών

Όλα αυτά, τη στιγμή που η λαϊκή οργή χτυπάει κόκκινο, με τους πολίτες να εκτοξεύουν τα «βέλη» τους σε μια κυβέρνηση την οποία έχουν πολλάκις απορρίψει τους τελευταίους μήνες, κάτι που φαίνεται και από τις δημοσκοπήσεις.

#πόσοι_είναι_οι_αγνοούμενοι ζητούσαν να μάθουν οι πολίτες με αγωνία μέσω των Social Media, πριν «αναγκαστεί» η Πυροσβεστική να βγάλει ανακοίνωση.

Ενώ ο Γιάννης Γκαγκαλούδης δημιούργησε μια «εκδήλωση» στο facebook με το όνομα «Μια Συγγνώμη Από Εμάς Σε Σας Εκεί Ψηλά…» και την κοινοποίησε και σε άλλα social media ζητώντας από γνωστούς και αγνώστους να δώσουν ραντεβού στο Σύνταγμα κρατώντας ένα κερί στη μνήμη των ανθρώπων που έφυγαν τόσο άδικα από τη ζωή.

Η ανταπόκριση ήταν μεγάλη και για το λόγο αυτό, ο έλληνας γκαρντ μέσω ενός βίντεο που ανέβασε, ευχαρίστησε τον κόσμο και έδωσε ραντεβού για αύριο, Δευτέρα στις 21:00 στην πλατεία Συντάγματος.

Sas euxaristw poly olous mesa apo tin kardia mou…. Pame omws ligo eimaste mono 100 mexri stigmis apo mena kai arketoi vevaia apo post filwn mou… Deutera 9 stin plateia syntagmatos… Sas perimenw ekei… Me ena keraki sas parakalw…

Δημοσιεύτηκε από Giannis Gagaloudis στις Σάββατο, 28 Ιουλίου 2018

Το μάτι προσπαθεί να επιστρέψει…

Αύριο, Δευτέρα, κλείνει μια εβδομάδα από τη μέρα που η πύρινη λαίλαπα έκαψε ολοσχερώς το μάτι, μετατρέποντας το σε πόλη – φάντασμα.

Η πόλη προσπαθεί να επιστρέψει σε μια… κάποια κανονικότητα.

Τα συνεργεία συνεχίζουν να αποκαθιστούν τις ζημιές, οι άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων μοιράζουν τρόφιμα στους πυρόπληκτους, οι εθελοντές εξακολουθούν με αμείωτο ρυθμό και μεγάλη προθυμία να παρέχουν είδη πρώτης ανάγκης και φυσικά οι λιγοστοί εναπομείναντες κάτοικοι που προσπαθούν να συνέλθουν από το κακό που τους βρήκε.

Συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ, εργάζονται εντατικά, με σκοπό την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης της περιοχής. Εναερίτες είναι ανεβασμένοι σε κολόνες, όπου έχουν κολληθεί κηδειόσημα που προαναγγέλλουν την ταφή ατόμων που έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της πύρινης λαίλαπας.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι έρευνες για την εύρεση αγνοουμένων τόσο στην ξηρά όσο κυρίως στη θάλασσα. Εθελοντής της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων (ΟΔΙΚ), που συμμετέχει στις έρευνες, ανέφερε στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι από την επομένη της πυρκαγιάς, βρίσκεται συνεχώς στην περιοχή από τις 3.00 το απόγευμα που σχολάει από τη δουλειά του έως αργά το βράδυ. «Ανταμοιβή δεν υπάρχει και δεν την επιδιώκουμε. Ό,τι κάνουμε το κάνουμε με την ψυχή μας», τονίζει.

Ένα λουλούδι στους νεκρούς

Την ώρα ο κατάλογος των νεκρών από τη πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική μακραίνει διαρκώς, εκατοντάδες άνθρωποι παρέστησαν σήμερα, Κυριακή, στην επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Μάτι, για τα θύματα.

Χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού, Κύριλλου, εκατοντάδες πολίτες σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης προσευχήθηκαν υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των θυμάτων της πύρινης λαίλαπας.

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας περπάτησαν στους έρημους δρόμους της πυρόπληκτης περιοχής και άφησαν ένα λουλούδι στα σημεία που έχασαν τη ζωή τους ντόπιοι και παραθεριστές κατά τη προσπάθεια τους να γλιτώσουν από την πύρινη λαίλαπα.

Ρίγη συγκίνησης προκαλούν και τα μηνύματα που αφήνουν συγγενείς και φίλοι των αδικοχαμένων συνανθρώπων μας σε διάφορα σημεία στο Μάτι αλλά και τα σημειώματα έξω από τις πόρτες σπιτιών που ενημερώνουν τους διασώστες ότι οι ένοικοι του σπιτιού είναι καλά.

«Αγάπη μου, μπέμπη μου, είσαι ένας υπέροχος κολυμβητής μέσα στη θάλασσα…», γράφει το γράμμα που άφησε η οικογένεια του βρέφους που έχασε τη ζωή του στη πυρκαγιά της περασμένης Δευτέρας και υπόσχονται ότι κάθε καλοκαίρι θα επιστρέφουν στο σημείο «για να δουν το μέρος να πρασινίζει με το χαμόγελό του αδικοχαμένου τους παιδιού».

Sports in

Το Σαν Μαρίνο… τρολάρει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: «Παίξτε εναντίον μας, σας παρακαλώ» (pic)

Γέλιο προκαλεί πλέον η κατάσταση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την οποία… γλέντησε και το Σαν Μαρίνο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Μαϊου 2024