Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ξεκινά η επανασύνδεση ρεύματος στις πυρόπληκτες περιοχές

Ξεκινά η επανασύνδεση ρεύματος στις πυρόπληκτες περιοχές

Πρόκειται για κτίσματα τα οποία είχαν υποστεί ζημιά, όμως όχι εκτεταμένη στις εσωτερικές ηλεκτρικές εγκαταστάσεις.

Ξεκίνησε από σήμερα, Δευτέρα, η διαδικασία επανασύνδεσης των κατοικιών και λοιπών κτισμάτων με το Δίκτυο ηλεκτροδότησης , τα οποία μπορούν να επανηλεκτροδοτηθούν άμεσα, στις περιοχές που υπέστησαν ζημιές από τη φονική πυρκαγιά στην ανατολική Αττική, σύμφωνα με ανακοίνωση του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ).

Πρόκειται για κτίσματα τα οποία είχαν υποστεί ζημιά, όμως όχι εκτεταμένη στις εσωτερικές ηλεκτρικές εγκαταστάσεις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ), θα καλύψει το κόστος επανελέγχου των εγκαταστάσεων, μέσω χορήγησης της έκτακτης οικονομικής βοήθειας ύψους 1 εκατ. ευρώ, ώστε να γίνουν οι επανασυνδέσεις με ασφάλεια.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, οι κάτοικοι των περιοχών Μάτι, Νέος Βουτζάς και Ραφήνα μπορούν, από αύριο το πρωί στις 8:00, να προσέρχονται στην κινητή μονάδα του ΔΕΔΔΗΕ, η οποία βρίσκεται απέναντι από το ξενοδοχείο Ramada Attica Riviera στο Μάτι, προκειμένου να προγραμματιστεί άμεσα ο επανέλεγχος της ηλεκτρικής τους εγκατάστασης.

Ο επανέλεγχος είναι απολύτως επιβεβλημένος, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, για την επανηλεκτροδότηση, «καθώς μια ανέλεγκτη οικιακή ηλεκτρική εγκατάσταση εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους όπως ηλεκτροπληξία, πυρκαγιά, βλάβες ή καταστροφές συσκευών κτλ.».

Ωστόσο η ανακοίνωση δεν αναφέρει πόσο θα κρατήσει η διαδικασία και πότε θα ολοκληρωθεί.

Η εταιρεία διευκρινίζει μεταξύ άλλων:

  • Στις περιπτώσεις που απαιτείται αντικατάσταση του μετρητή ή/και του κεντρικού καλωδίου παροχής, αυτή θα γίνεται από τον ΔΕΔΔΗΕ χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση των ενδιαφερομένων.
  • Στις περιπτώσεις που από τον επανέλεγχο διαπιστώνεται η αρτιότητα της εσωτερικής εγκατάστασης καθώς και των στοιχείων αυτής στον περιβάλλοντα χώρο (γραμμή πίνακα – μετρητή, γείωση), η επανασύνδεση θα πραγματοποιείται άμεσα.
  • Στις περιπτώσεις που από τον επανέλεγχο διαπιστώνεται η ανάγκη μικροεπεμβάσεων στη γραμμή πίνακα – μετρητή ή στη γείωση, αυτές θα πραγματοποιούνται από τον αδειούχο ηλεκτρολόγο ταυτόχρονα με τον επανέλεγχο και η σχετική δαπάνη θα καλύπτεται από τον ΔΕΔΔΗΕ.
  • Στις περιπτώσεις που κατά τον επανέλεγχο διαπιστώνονται εκτεταμένες ή ουσιώδεις ζημιές στην εσωτερική ηλεκτρική εγκατάσταση και επομένως δεν είναι δυνατή η έκδοση ΥΔΕ, η επανασύνδεση θα πραγματοποιείται μετά την αποκατάστασή τους με ευθύνη των ιδιοκτητών, ενώ και σε αυτές τις περιπτώσεις το κόστος επανελέγχου μετά την αποκατάσταση θα καλύπτεται από τον ΔΕΔΔΗΕ.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024