Μια εξαιρετικά σπάνια δημόσια εμφάνιση πρόκειται να πραγματοποιήσει το μοναδικό αντίτυπο της Ferrari 166ΜΜ/212 Export Uovo που διασώζεται σήμερα.

Η Ferrari 166ΜΜ/212 Export Uovo σχεδιάστηκε από τον Franco Reggiani με σκοπό να αποτελέσει ένα από τα πλέον προηγμένα αγωνιστικά τετράτροχα της δεκαετίας του 1950.

Στον πρώτο της αγώνα (Τarga Florio 1950), η Ferrari 166ΜΜ/212 Export Uovo εγκατέλειψε με πρόβλημα στον συμπλέκτη, ενώ στον αμέσως επόμενο (Mille Miglia) υπέστη σοβαρές ζημιές, οι επισκευή των οποίων απαίτησαν την επιστροφή του αυτοκινήτου στις εγκαταστάσεις της Ferrari.

 

Παρά τις αναβαθμίσεις που δέχθηκε, η Ferrari 166ΜΜ/212 Export Uovo με τον κινητήρα των 4,1 λίτρων απόδοσης 186 ίππων δεν κατάφερε να διακριθεί σε κάποιον από τους φημισμένους αγώνες εκείνης της εποχής.

Το γεγονός αυτό ίσως έκανε πιο εύκολη την απόφαση των αδερφών Marzotto να αποχωριστούν μία από τις πολλές, ομολογουμένως, Ferrari της συλλογής τους.

Η Ferrari 166ΜΜ/212 Export Uovo άλλαξε χέρια το 1954 περνώντας στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού, ωστόσο, το 1987 επέστρεψε στην Ιταλία, όπου και παρέμεινε, για τα επόμενα τριάντα χρόνια, στην κατοχή του ίδιου ιδιοκτήτη.

Η αξία της αυτή τη στιγμή υπολογίζεται στα 5 εκατομμύρια δολάρια, ποσό που απέχει από το να χαρακτηριστεί το πολυτιμότερο τετράτροχο της Ferrari, αποτελεί χωρίς αμφιβολία ένα από τα σπανιότερα.