Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ : Η 17χρονη παλαιστίνια Άχεντ Ταμίμι και η μητέρα της αφέθηκαν ελεύθερες
Η 17χρονη παλαιστίνια Άχεντ Ταμίμι

Ισραήλ : Η 17χρονη παλαιστίνια Άχεντ Ταμίμι και η μητέρα της αφέθηκαν ελεύθερες

Παρέμειναν οκτώ μήνες σε ισραηλινή φυλακή, διότι η Άχεντ είχε χειροδικήσει το Δεκέμβριο εις βάρος δύο ισραηλινών στρατιωτών

Η Άχεντ Ταμίμι, η έφηβη Παλαιστίνια που παρέμεινε οκτώ μήνες στη φυλακή διότι είχε χειροδικήσει εις βάρος δύο ισραηλινών στρατιωτών, αφέθηκε ελεύθερη σήμερα μαζί με τη μητέρα της και δεσμεύτηκε να συνεχίσει τη μάχη της κατά της ισραηλινής κατοχής στη Δυτική Όχθη. Το εν λόγω επεισόδιο είχε καταγραφεί σε βίντεο και είχε αναμεταδοθεί απευθείας μέσω διαδικτύου από τη μητέρα της, μετατρέποντας αυτόματα τη νεαρή σε ηρωίδα για τους Παλαιστίνιους.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ισραηλινής φυλακής στην οποία κρατούνταν η 17χρονη Άχεντ και η μητέρα της, η οποία είχε επίσης φυλακιστεί μετά το επεισόδιο του Δεκεμβρίου, οι δύο γυναίκες αποφυλακίστηκαν και μεταφέρθηκαν από τις ισραηλινές αρχές σε σημείο ελέγχου απ’ όπου μπορούν να πάνε στη Δυτική Όχθη, όπου βρίσκεται το σπίτι τους.

Φορώντας, όπως το συνηθίζει, την παλαιστινιακή μαντίλα, η Άχεντ χαιρέτισε τις δεκάδες συγκεντρωμένους που την περίμεναν έξω από το σπίτι ενός κατοίκου του χωριού της, του Νάμπι Σάλεχ, ο οποίος σκοτώθηκε από τον ισραηλινό στρατό.

«Από αυτό το σπίτι του μάρτυρα σάς δηλώνω: η αντίσταση θα συνεχιστεί μέχρι να τερματιστεί η κατοχή» τόνισε η Άχεντ απευθυνόμενη στους δημοσιογράφους.

«Όλες οι κρατούμενες είναι δυνατές και ευχαριστώ όλους όσοι στάθηκαν στο πλευρό μου το διάστημα που ήμουν στη φυλακή» πρόσθεσε.

Η 17χρονη ανακοίνωσε ότι θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στις 16:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας).

Only in

Βαρύ πλήγμα για τους Δημοκρατικούς - Χάνουν τη στήριξη ενός από τα μεγαλύτερα εργατικά συνδικάτα

Δύο ημέρες μετά την συνάντηση του συνδικάτου με την Κάμαλα Χάρις, το συνδικάτο επέλεξε να μην υποστηρίξει κανένα στις εκλογές στις ΗΠΑ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024