Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φρίνγκερ : Η αλλαγή προπονητή θα βοηθήσει τη Βασιλεία

Φρίνγκερ : Η αλλαγή προπονητή θα βοηθήσει τη Βασιλεία

Ο Ρολφ Φρίνγκερ μίλησε για τη μάχη του ΠΑΟΚ με τη Βασιλεία στα προκριματικά του Champions League

Ο Ρολφ Φρίνγκερ είχε περάσει από τον πάγκο του ΠΑΟΚ τη σεζόν 2004-05. Ο Αυστριακός τεχνικός έχει δουλέψει πολλά χρόνια στο παρελθόν στην Ελβετία, περνώντας από διάφορους συλλόγους (Σαφχάουζεν, Ααράου, Γκρασχόπερ, Σεντ Γκάλεν, Λουκέρνη, Ζυρίχη) αλλά και από την Εθνική ομάδα (1996-97).

Μιλώντας για τα ματς του Champions League μεταξύ του Δικέφαλου και της Βασιλείας στο «Metropolis 95,5» έχρησε φαβορί την ελβετική ομάδα.

Για το πρώτο παιχνίδι στην Τούμπα, όπου ο ΠΑΟΚ κέρδισε με 2-1 είπε: «Ήταν ακριβώς όπως το περίμενα, ένα παιχνίδι 50 – 50. Η Βασιλεία ξεκίνησε καλύτερα, χάνοντας δύο κλασσικές ευκαιρίες. Ο ΠΑΟΚ ισορρόπησε όμως και στο δεύτερο ημίχρονο ήταν καλύτερος. Πλέον η πρόκριση είναι ανοιχτή, θα είναι ανοιχτό το παιχνίδι στον επαναληπτικό. Είναι σημαντικό το ότι μείωσε η Βασιλεία».

Για την αλλαγή προπονητή στην ελβετική ομάδα: «Ήταν σαφώς κάτι ασυνήθιστο, η αλήθεια είναι ότι δεν το περίμενα. Για τα ελβετικά δεδομένα είναι πολύ σπάνιο, πόσο μάλλον για την Βασιλεία. Αυτό το έχετε περισσότερο στην Ελλάδα, την αλλαγή προπονητών. Πλέον στον πάγκο είναι ως υπηρεσιακός είναι ο Φράι. Ωστόσο είναι πολύ πιθανό να βρει νέο προπονητή η Βασιλεία μέσα στο Σαββατοκύριακο».

Για το αν ήταν μία κίνηση πανικού από πλευράς διοίκησης: «Ο προπονητής που ξεκινάει μια σεζόν την τελειώνει, έτσι γινόταν για χρόνια στην Βασιλεία. Αυτή την φορά τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Η διοίκηση δεν ήταν ικανοποιημένη από την αρχή της προετοιμασίας, από την εικόνα της ομάδας στα φιλικά και τις πολλές ήττες. Σε συνδυασμό με την ήττα στο πρωτάθλημα και στη Θεσσαλονίκη από τον ΠΑΟΚ, πήραν την απόφαση για λύση συνεργασίας. Υπάρχει το ενδεχόμενο να λειτουργήσει θετικά όλο αυτό, συναισθηματικά για τους παίκτες, σαν ψυχολογική τόνωση. Θα έχουν κίνητρο οι παίκτες να αποδείξουν τι αξίζουν στο νέο προπονητή».

Τι πιστεύει σχετικά με τον επαναληπτικό: «Αν ο ΠΑΟΚ είναι σταθερός στην αμυντική του προσέγγιση και λειτουργία θα μπορέσει να απειλήσει στην κόντρα την Βασιλεία. Από την άλλη στη έδρα της η Βασιλεία μπορεί να κερδίσει και της αρκεί ακόμη και το 1-0. Είναι πολύ διαφορετική ομάδα εντός έδρας. Όπως είπα θα εξαρτηθεί και από το ποιος θα είναι στον πάγκο το πώς θα παίξει. Ένα 4-2-3-1 είναι το πιο πιθανό σχήμα για να ξεκινήσει».

Για τον Πρίγιοβιτς: «Έψαξε την τύχη του στο εξωτερικό και καλά έκανε. Κατάφερε να έχει εξέλιξη. Μου αρέσει ο τρόπος παιχνιδιού του».

Για τη ρεβάνς στην Ελβετία: «Πιστεύω πως θα νικήσει με 3-1 η Βασιλεία».

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024