«Εγώ δε θα υπέβαλλα παραίτηση, αν είχα κάνει σωστά το καθήκον μου κάτω από τις συγκεκριμένες συνθήκες»

Στη γραμμή του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, κινείται όσον αφορά τις πυρκαγιές και ο βουλευτής του κόμματος Κώστας Ζουράρις, ο οποίος ανέφερε σε δηλώσεις του ότι «πολιτική ευθύνη έχει και ο λαός, ως πολιτειακός παράγων».

«Εγώ δε θα υπέβαλλα παραίτηση, αν είχα κάνει σωστά το καθήκον μου κάτω από τις συγκεκριμένες συνθήκες» είπε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της Βουλής μιλώντας στον FOCUS FM 103.6 της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Ζουράρις, οι ευθύνες θα αποδοθούν όταν ολοκληρωθεί η έρευνα που είναι σε εξέλιξη, ενώ πρόσθεσε: «Είναι λάθος η αντίληψη της αντιπολίτευσης, που ζητά ευθύνες. Η μόνη σωστή άποψη είναι η δική μου».

Κάνοντας μια σύντομη αναδρομή, ο κ. Ζουράρις αναφέρθηκε στην περίοδο του ΠΑΣΟΚ όταν με υπουργό Χωροταξίας τον Αντώνη Τρίτση και με σύνθημα «αν το δηλώσεις μπορείς να το σώσεις» ξεκίνησε γενικευμένη τακτοποίηση των αυθαιρέτων.

«Δε γίνεται να χρεωθεί στην σημερινή κυβέρνηση το σύνολο των νομιμοποιήσεων από το 1974. Και σε άλλα κράτη συμβαίνουν καταστροφές και δεν μπορούν να τις αντιμετωπίσουν. Η πολιτική ευθύνη είναι αφηρημένη έννοια, επιμερίζεται και πηγαίνει μέχρι την περίοδο του Αντώνη Τρίτση» κατέληξε ο αντιπρόεδρος της Βουλής.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr