Για ανούσια επικοινωνιακά τεχνάσματα κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα η αξιωματική αντιπολίτευση

Πυρά κατά του πρωθυπουργού εξαπολύει η αξιωματική αντιπολίτευση μετά τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα και την ανάληψη της πολιτικής ευθύνης για τα θύματα της φονικής πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική. «Οι ευθύνες, για να έχουν κάποιο νόημα, πάντα συνοδεύονται είτε με παραιτήσεις είτε με αποπομπές» υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία, κάνοντας λόγο για επικοινωνιακά τεχνάσματα του κ. Τσίπρα.

Σε ανακοίνωσή της η ΝΔ αναφέρει πως ο πρωθυπουργός θα πρέπει να απαντήσει σε δύο ερωτήματα: Γιατί η κυβέρνηση δεν έλαβε κανένα μέτρο πρόληψης και γιατί δεν ενημέρωσε η κυβέρνηση τους πολίτες να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:

«Χρειάστηκε να περάσουν τέσσερις ολόκληρες μέρες από την εθνική τραγωδία για να συνειδητοποιήσει ο κ. Τσίπρας τις αυτονόητες πολιτικές ευθύνες που έχει ως πρωθυπουργός.

»Στην πολιτική, ωστόσο, οι ευθύνες, για να έχουν κάποιο νόημα, πάντα συνοδεύονται είτε με παραιτήσεις είτε με αποπομπές. Αλλιώς είναι ανούσια επικοινωνιακά τεχνάσματα.

»Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Τσίπρας οφείλει να απαντήσει στα δύο αμείλικτα ερωτήματα που έχουν πια όλοι οι πολίτες:

»Γιατί η κυβέρνησή του δεν έλαβε κανένα μέτρο πρόληψης, ενώ όλοι γνώριζαν τις ακραίες καιρικές συνθήκες που θα επικρατούσαν στην ανατολική Αττική;

»Και κυρίως: Γιατί, όταν τους ξέφυγε η πυρκαγιά, δεν ενημέρωσαν αμέσως τους πολίτες να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, με συνέπεια να θρηνούμε μέχρι στιγμής 86 θύματα;».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr