«Δεν είμαι εγώ υπεύθυνος - η πυροσβεστική δεν είναι υπό την ευθύνη του υπουργείου Άμυνας» δήλωσε στο ΒΒC

Απαράδεκτες και άκρως προκλητικές είναι και οι νέες δηλώσεις που έκανε ο υπουργός Αμυνας, Πάνος Καμμένος, αυτή τη φορά σε ξένο μέσο ενημέρωσης. Αναφερόμενος στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, απέδωσε τις ευθύνες στους κατοίκους της περιοχής, λέγοντας χαρακτηριστικά πως είχαν κάνει «κατάληψη της ακτής».

Μιλώντας σε δημοσιογράφο του BBC o κ. Καμμένος αποποιήθηκε κάθε ευθύνη λέγοντας ότι «δεν είμαι εγώ υπεύθυνος» και συμπλήρωσε πως η πυροσβεστική υπηρεσία δεν είναι υπό την ευθύνη του υπουργείο Άμυνας.

Στην προσπάθεια του να εξηγήσει τη στάση που κράτησαν οι ένοπλες δυνάμεις ανέφερε ότι αν και ήταν σε ετοιμότητα από την πρώτη στιγμή, ήταν υποχρεωμένοι να ακολουθήσουν το σχέδιο του ΝΑΤΟ και να μην ενεργήσουν ανεξάρτητα.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου σχετικά με τους 26 ανθρώπους, οι οποίοι κάηκαν ζωντανοί, καθώς εγκλωβίστηκαν στην προσπάθεια τους να ξεφύγουν από την πυρκαγιά και να φτάσουν προς την παραλία, αποδίδει το πολύνεκρο περιστατικό σε «έγκλημα του παρελθόντος» γιατί, «στο Μάτι και σε αυτήν την ακτογραμμή της Αττικής, όλες αυτές οι κατοικίες, η πλειοψηφία τους έχουν οικοδομηθεί χωρίς άδεια».

«Έχουν κάνει κατάληψη της ακτής χωρίς να εφαρμόζουν τους νόμους» συμπληρώνει, θεωρώντας ως ένοχους τους ίδιους τους κατοίκους της περιοχής…

«Μετά από τέτοια τραγωδία ήρθε η στιγμή να καταλάβουν ότι είναι επικίνδυνο για αυτούς και τις οικογένειες του να μην ακολουθούν τους νόμους και τους κανόνες» συνεχίζει.

Σε ερώτηση σχετικά με το αν θεωρεί πως η κυβέρνηση έπρεπε να κάνει περισσότερα, ο Πανός Καμμένος απάντησε κοφτά: «Όχι» και στη συνέχεια πρόσθεσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις, η αστυνομία και οι υπηρεσίες έδρασαν «με σχέδιο την κατάλληλη στιγμή».

«Ο δήμαρχος της Ραφήνας μας είπε ότι μπορεί να ξεπεράσουν τους 100» παρατήρησε ο δημοσιογράφος του BBC. «Μπορεί» ήταν η απάντηση του υπουργού.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Καμμένος το πρωί βρέθηκε μπροσυά στις έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων υποστηρίζοντας ότι το πεδίο της δικής του ευθύνης λειτούργησε καλά γι’ αυτό είχαμε μόνο… πέντε νεκρούς στη θάλασσα. Σε καμιά από τις παρουσίες του, όμως, δεν ζήτησε συγγνώμη, το αντίθετο μάλιστα επέρριψε τις ευθύνες σε άλλους, όχι όμως στην διαχειριστική ανεπάρκεια των τελευταίων ημερών.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr