Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σπίρτζης για πυρκαγιά στο Μάτι : Δεν έχουμε ευθύνες, φταίνε τα αυθαίρετα

Σπίρτζης για πυρκαγιά στο Μάτι : Δεν έχουμε ευθύνες, φταίνε τα αυθαίρετα

Σε κοινή γραμμή με τον Πάνο Καμμένο βρίσκεται ο Χρήστος Σπίρτζης για τις ευθύνες σχετικά με την φονική πυρκαγιά

Μετά τον Πάνο Καμμένο και ο Χρήστος Σπίρτζης εξέφρασε την άποψη ότι δεν φέρει ευθύνες η Περιφέρεια Αττικής, ή ο κρατικός μηχανισμός ή οι δήμοι για τις φονικές πυρκαγιές, που μέχρι αυτήν τη στιγμή έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 83 ανθρώπους, αλλά η αυθαίρετη δόμηση -μια άποψη που προφανώς αποτελεί την επίσημη κυβερνητική θέση.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Υποδομών δήλωσε στο ΑΠΕ ότι η Περιφέρεια Αττικής δεν έχει ευθύνες για την πυρκαγιά στο Μάτι, γιατί από την πρώτη στιγμή που ξέσπασαν, την Κυριακή, η Ρένα Δούρου ήταν στο Συντονιστικό της Πυροσβεστικής…

«Ούτε ο κρατικός μηχανισμός επέδειξε ολιγωρία ούτε έκανε λάθη, γιατί εκείνη την ημέρα είχε ρίξει όλο το βάρος του στη μεγάλη πυρκαγιά στην Κινέτα, ενώ παράλληλα εκδηλώθηκαν πυρκαγιές και στον Κάλαμο και στον νέο Βουτζά, αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Αν υπήρξε κάποιο λάθος στις εντολές που δόθηκαν, θα διαπιστωθεί», είπε ο κ. Σπίρτζης και προσέθεσε πως και οι δήμαρχοι των πληγεισών περιοχών κινήθηκαν με βάση τις δυνατότητες που είχαν και τις αρμοδιότητές τους.

Σύμφωνα με τον υπουργό, σε μια ημέρα που υπήρχε τόσο μεγάλη ένταση των ανέμων, το ερώτημα που τίθεται είναι γιατί ξέσπασαν τόσες φωτιές σε τόσο μικρό διάστημα;

Ο υπουργός Υποδομών που επισκέφτηκε σήμερα τις πληγείσες περιοχές στην Ανατολική Αττική, χαρακτήρισε «μοιραία» την άναρχη δόμηση και τις πολεοδομικές παραβάσεις στο Μάτι Αττικής.

Διευκρινίζοντας την εντολή που έδωσε στα συνεργεία των μηχανικών, που κάνουν τις αυτοψίες, να ελέγξουν τις άδειες όλων των κτιρίων που βρίσκονται σε απόσταση 100 μέτρων από τη θάλασσα, ο κ. Σπίρτζης είπε ότι στην περιοχή έχουμε κτίσματα πολλά από τα οποία είναι πολυτελή με μάντρες κ.λπ. που είναι μερικώς ή ολικώς αυθαίρετα εμποδίζοντας τη πρόσβαση του κόσμου στη θάλασσα τις κρίσιμες ώρες της πυρκαγιάς. Πρέπει να διερευνηθεί ποιοι έδωσαν άδεια σε αυτά τα κτίρια, τόνισε.

Sports in

«Βόμβα» του ESPN για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο!

Ρεπορτάζ που… ταράζει τα νερά για Γιάννη Αντετοκούνμπο και Μιλγουόκι Μπακς

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024