Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο Πάνος Καμμένος κάποτε πρέπει να το βουλώνει

Ο Πάνος Καμμένος κάποτε πρέπει να το βουλώνει

Όταν έχεις ευθύνη και ως πολιτικός προϊστάμενος σε υπουργείο που έχει και την Πολιτική Προστασία, και ως «συγκυβερνήτης», καλό είναι να μην προσβάλεις τους ανθρώπους που έχασαν τα πάντα

Σωστά ειπώθηκε στο Αμβρόσιο το «Σκάσε πια!» για να σταματήσει να κάνει προκλητικές δηλώσεις μίσους.

Όμως, κάποιος πρέπει να μιλήσει και στον Πάνο Καμμένο και να του εξηγήσει ότι υπάρχουν ώρες που πρέπει απλώς να το βουλώνει.

Για να το πω διαφορετικά. Ναι, έχει το δικαίωμα να εξηγεί για τη βοήθεια που θα δώσουν από εδώ και πέρα οι Ενοπλες Δυνάμεις και πώς θα βοηθήσουν την αποκατάσταση. Ναι, έχει το δικαίωμα και την υποχρέωση να μιλάει εάν πρόκειται να πει λέξεις όπως «συγγνώμη», «αναλαμβάνω την ευθύνη», «παραιτούμαι».

Δεν έχει το δικαίωμα να πηγαίνει σε μια περιοχή που καταστράφηκε. Που οι άνθρωποι έχασαν ανθρώπους. Που κάηκαν όλα τα υπάρχοντά τους. Που σώθηκαν κυριολεκτικά από του Χάρου τα δόντια.

Και να τους λέει ότι ο Στρατός έκανε ό,τι μπορούσε «επειδή πνίγηκαν μόνο 5» ή να προσπαθεί να πείσει ανθρώπους που σώθηκαν μόνοι τους ότι σώθηκαν από την παρέμβαση των Ενόπλων Δυνάμεων.

Γιατί θα πρέπει να αναλογιστεί ότι μόνο και μόνο το γεγονός ότι για τη διάσωση ανθρώπων που κινδύνευαν από τη δασική φωτιά χρειάστηκε να κινητοποιηθεί το Λιμενικό και το Πολεμικό Ναυτικό γιατί έπεφταν στη θάλασσα για να σωθούν, δείχνει το πόσο ξέφυγε η κατάσταση.

Και δεν έχει το δικαίωμα γιατί ο Πάνος Καμμένος φέρει ευθύνη για την καταστροφή. Δεν είναι απλώς ένας υπουργός. Διεκδικεί να είναι ένας «συγκυβερνήτης». Τότε θα πρέπει να αναλάβει και την ευθύνη του γεγονότος ότι αυτή η κυβέρνηση απέτυχε σε μια κρίση που κλήθηκε να χειριστεί.

Απέτυχε η κυβέρνηση, η πολιτική ηγεσία μαζί με την πολιτική ηγεσία της Περιφέρειας και οι τοπικοί αυτοδιοικητικοί άρχοντες. Γιατί όλοι οι κρατικοί και δημόσιοι λειτουργοί που βρέθηκαν στο πεδίο εργάστηκαν με αυταπάρνηση και αυτοθυσία, όμως εργάστηκαν μέσα στο χάος που δημιούργησε η παντελής απουσία συντονισμού και η εμφανής απουσία οποιουδήποτε σχεδίου για την αντιμετώπιση αυτού του είδους έκτακτης ανάγκης.

Απέτυχε και ο Πάνος Καμμένος. Προσωπικά ο ίδιος.

Πήγε ποτέ σε οποιαδήποτε σύσκεψη να πει ας οργανώσουμε σχέδια εκκένωσης περιοχών σε περίπτωση πυρκαγιάς; Πήγε ποτέ να πει ότι προτιμά να περικοπεί ένα εξοπλιστικό πρόγραμμα για να αποκτηθεί καινούριος εξοπλισμός δασοπυρόσβεσης;

Αντί να κάνει φιέστες για τους… Σαλαμινομάχους, ή, ακόμη χειρότερα, να γράφει παραληρήματα στο τουίτερ, πήρε ποτέ τον Τσίπρα να του πει ότι πρέπει να συντονιστούν για το ενδεχόμενο πυρκαγιών;

Όμως, τίποτε από όλα αυτά δεν έκανε. Επειδή την θέση του στο υπουργείο τη βλέπει απλώς και μόνο ως εφαλτήριο εκλογικό και ως τρόπο να είναι χαρούμενοι οι έμποροι όπλων. Επειδή πιο πολύ ασχολείται με το πώς δεν θα διαλυθεί το κόμμα του παρά με το να ασκεί κυβερνητικό έργο. Επειδή πιο σημαντικό καθήκον θεωρεί να προσπαθεί να παρακολουθεί την εξέλιξη δικαστικών σκευωριών παρά σχεδίων έκτακτης ανάγκης.

Για όλους αυτούς τους λόγους και επειδή όπως και η υπόλοιπη κυβέρνηση τη λέξη ευθιξία την αγνοεί, τουλάχιστον ας μην παίζει με τον πόνο των ανθρώπων. Ας αφήσει τις επικοινωνιακές βόλτες στα καμένα και απλώς ας σιωπήσει.

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024