Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σημαντικές συμβουλές για τα ηλεκτρονικά παιχνίδια

Σημαντικές συμβουλές για τα ηλεκτρονικά παιχνίδια

Ό,τι χρειάζεται να ξέρουν οι γονείς ώστε να προστατεύσουν το παιδί

Όσο η αγορά και η επιρροή των ηλεκτρονικών παιχνιδιών συνεχίσει να αναπτύσσεται, οι γονείς πρέπει να κατανοήσουν τα βασικά, όπως γιατί το παιδί γοητεύεται τόσο πολύ από τα εθιστικά παιχνίδια, τι μπορούν να μάθουν από εκείνα και πώς να αποφύγουν τους κινδύνους. Τα παιδιά σαγηνεύονται εξαιτίας της ταχύτητας, των γραφικών, των έντονων ήχων αλλά κυρίως λόγω του ελέγχου που νιώθουν ότι έχουν. Είναι η μόνη στιγμή που νιώθουν ότι κάνουν ό,τι θέλουν και δεν παίρνουν εντολές για το τι να φορέσουν, πού να πάνε και τι να κάνουν.

Διαλέξτε καλά παιχνίδια. Ευτυχώς, είναι αρκετά εύκολο να εντοπίσετε τα καλά παιχνίδια. Συνήθως είναι διαχρονικά και γνωστά για το περιεχόμενό τους. Αθλήματα, έρευνες, υγιής ανταγωνισμός και εκπλήξεις. Βασιστείτε στα ενδιαφέροντα του παιδιού σας ή τις δυσκολίες που έχουν στο σχολείο, όπως είναι τα μαθηματικά, και εντοπίστε τα παιχνίδια που θα το βοηθήσουν να βελτιωθεί. Αντίστοιχα, υπάρχουν παιχνίδια για υπολογιστές, στα οποία μπορείτε να συμμετάσχετε κι εσείς και να ελέγξετε το χρόνο παιχνιδιού.

Χειριστείτε τη βία. Τα τελευταία 20 χρόνια, έρευνες έχουν δείξει ότι δεν αποδεικνύεται η σύνδεση των ηλεκτρονικών παιχνιδιών με τη βία στην πραγματική ζωή. Παρόλα αυτά υπάρχουν περιστατικά βίας με παιδιά στο σχολείο να επαναλαμβάνουν αυτά που βλέπουν στα ηλεκτρονικά παιχνίδια. Αν όμως είστε συντονισμένοι με αυτά που παρακολουθούν τα παιδιά και συζητάτε γι αυτά, δεν υπάρχει κίνδυνος. Ελέγξτε την καταλληλότητα στη σήμανση των παιχνιδιών και ακόμα καλύτερα, παίξτε μαζί τους.

Πότε το πολύ παιχνίδι θεωρείται πολύ; Σε γενικές γραμμές, ο πολύς χρόνος φέρνει αρνητικές συνέπειες. Οι χρήστες που παίζουν πολύ τείνουν να έχουν λιγότερες δραστηριότητες, λιγότερα χόμπι, παίζουν λιγότερα με τα άλλα παιδιά και δεν τα πηγαίνουν τόσο καλά στο σχολείο. Δεν υπάρχει ακριβής απάντηση για το πόσες ώρες είναι οι σωστές. Το βασικό είναι να υπάρχει ισορροπία και να υπάρχει χώρος και διάθεση στη ζωή του παιδιού να ασχολείται και με άλλες δραστηριότητες. Ξεκαθαρίστε του ότι πρέπει να παίρνει πάντα άδεια από εσάς και ότι θεωρείται προνόμιο. Μην το επιτρέπετε στο χώρο της κρεβατοκάμαράς του και κάντε το μία πιο κοινωνική δραστηριότητα.

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024