Για τις 25 Ιουλίου κλείδωσε η πρεμιέρα της νέας γενιάς του Q3.

H γερμανική φίρμα δίνει μέσω ενός teaser video το πρώτο δείγμα γραφής της νέας, δεύτερης γενιάς του Q3, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι η πλήρης αποκάλυψή του θα πραγματοποιηθεί στις 25 Ιουλίου με την προοπτική να διατεθεί έως το τέλος της χρονιάς.


Σε ό,τι αφορά τα χαρακτηριστικά του, αν και η Αudi κρατά προς το παρόν κλειστά τα χαρτιά της, όπως είναι γνωστό το Q3 θα έχει ως αφετηρία την πολυχρηστική πλατφόρμα του ομίλου, MQB, η οποία αρχικά θα του εξασφαλίσει μια αποδοτικότερη διάταξη που με τη σειρά της θα έχει ευεργετικά αποτελέσματα σε ό,τι αφορά την προσφερόμενη ευρυχωρία, συνεπικουρούμενου ενός μεγαλύτερου κατά 5,0 εκατοστά μεταξονίου αλλά και των αυξημένων εξωτερικών του διαστάσεων.

Πλην των χωροταξικών πλεονεκτημάτων η νέα πλατφόρμα αναμένεται να περιορίσει σημαντικά το βάρος του, στοιχείο το οποίο σε συνάρτηση με την παρουσία ήπιας υβριδικής τεχνολογίας θα αυξήσει εξίσου σημαντικά την αποδοτικότητά του.

Υπό το ίδιο σκεπτικό το νέο Q3 αναμένεται να εντάξει στην γκάμα του και μια plug-in υβριδική έκδοση χωρίς βέβαια από αυτή την νέα «ενσάρκωσή» του να λείψουν και οι σπορ εκδόσεις με τα διακριτικά S και RS οι οποίες θα επωφεληθούν από την τελευταία εξέλιξη του πεντακύλινδρου turbo της γερμανικής φίρμας ο οποίος στην κορυφαία RS έκδοση θα αποδίδει 400 ίππους.

Ριζική προδιαγράφεται να είναι και η αναμόρφωση του εσωτερικού, με κυρίαρχα στοιχεία το Virtual Cockpit και ένα νέο infotainment με οθόνη αφής ενσωματωμένη στην κεντρική κονσόλα και πλήθος νέων λειτουργιών στα χνάρια του Q8.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr