Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πώς μαθαίνει ένα παιδί να εκτιμά τα δώρα που δέχεται;

Πώς μαθαίνει ένα παιδί να εκτιμά τα δώρα που δέχεται;

Χωρίς να γίνεστε αυστηροί μαζί του;

Σε αυτές τις περιπτώσεις, η καλύτερη προσέγγιση πάντα είναι να δίνετε το καλό παράδειγμα. Κάθε φορά που λαμβάνετε εσείς ένα δώρο, δείξτε την εκτίμησή σας. Αν το παιδί σας χαρίσει μία ζωγραφιά, ευχαριστήστε το και πείτε κάτι συγκεκριμένο που σας άρεσε στο δώρο που σας έκανε. Δείξτε του πώς να ευχαριστεί τους άλλους και ξεκινήστε να γράφετε ευχαριστήρια σημειώματα. Αντί να το μαλώνετε όταν δεν φέρεται ευγενικά, επιβραβεύστε το όταν το κάνει. Μην ξεχνάτε ότι δεν είναι πολύ βοηθητικό να του κάνετε κατήχηση και να του λέτε διδακτικά τι πρέπει να κάνει.

Ένας άλλος καλός τρόπος να του μάθετε να εκτιμά είναι με το να μην το κακομαθαίνετε. Όσο δελεαστικό και να είναι να του παίρνετε συνέχεια πραγματάκια, αυτό κάνει το παιδί να ζητά κι άλλα και να μην εκτιμά αυτά που ήδη έχει. Στα γενέθλιά του, αντί να του πάρετε μία ντουζίνα πράγματα, περιοριστείτε σε δύο. Και μην ασχολείστε τόσο με την τιμή του δώρου. Ένα παιδί εκτιμά πολύ περισσότερο το χρόνο που περνάτε μαζί του παρά την τιμή.

Αν δίνετε στο παιδί σας χαρτζιλίκι, αφήστε το να γίνει υπεύθυνο αγοράζοντας παιχνίδια με τα δικά του λεφτά. Μπορείτε να του μιλήσετε για τη γενναιοδωρία και τη φιλανθρωπία ώστε να κρατάει ένα ποσό για παιδιά και ενήλικες που είναι λιγότερο τυχεροί από το ίδιο.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024