Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΚΙΝΑΛ: Τα πέντε πλήγματα που έφερε ο Τσίπρας στον κόσμο της εργασίας

ΚΙΝΑΛ: Τα πέντε πλήγματα που έφερε ο Τσίπρας στον κόσμο της εργασίας

Σφοδρή κριτική στους πέντε βασικούς άξονες που παρουσίασε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας μέσω ανάρτησης του στο Twitter σχετικά με τα εργατικά δικαιώματα ασκεί το Κίνημα Αλλαγής, το οποίο με ανακοίνωση του κάνει λόγο για πέντε βασικά πλήγματα που επέφερε η κυβέρνηση στον κόσμο της εργασίας

Σφοδρή κριτική στους πέντε βασικούς άξονες που παρουσίασε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας μέσω ανάρτησης του στο Twitter σχετικά με τα εργατικά δικαιώματα ασκεί το Κίνημα Αλλαγής, το οποίο με ανακοίνωση του κάνει λόγο για πέντε βασικά πλήγματα που επέφερε η κυβέρνηση στον κόσμο της εργασίας.

Στην ανακοίνωση του το ΚΙΝΑΛ υποστηρίζει πως ο κ. Τσίπρας με την ανάρτησή του αυτή «επιχειρεί και πάλι να κάνει το μαύρο άσπρο για τις εργασιακές συνθήκες στον τόπο μας» ωστόσο όπως τονίζει, δεν μπορεί πια να εξαπατήσει κανένα. Πόσο μάλλον τις εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους που βιώνουν τις συνέπειες της πολιτικής του».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Κινήματος Αλλαγής:

«Ο κ Τσιπρας με σημερινή ανάρτηση του, επιχειρεί και πάλι να κάνει το μαύρο, άσπρο, για τις εργασιακές συνθήκες στον τόπο μας. Μιλά για δήθεν 5 βασικούς άξονες της πολιτικής του  υπέρ των εργαζομένων.

Δεν μπορεί πια όμως να εξαπατήσει κανένα. Πόσο μάλλον τις εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους που βιώνουν τις συνέπειες της πολιτικής του. Για να βοηθήσουμε όμως την ασθενή του μνήμη επισημαίνουμε ότι στα τρεισήμισι χρόνια που κυβερνά επέφερε 5 βασικά πλήγματα στον κόσμο της εργασίας:

  • Αντί της αύξησης του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ όπως υποσχόταν, μειώθηκαν οι μέσες αποδοχές των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα.
  • Αντί να ανεβεί το αφορολόγητο των μισθωτών στα 12000 ευρώ, το κατεβάζει στα 5800.
  • Αντί να δημιουργήσει νέες  θέσεις εργασίας, κόβει τις υπάρχουσες στα δυο. Κυριαρχούν οι ελαστικές μορφές εργασίας με μισθούς των 390 ευρώ.
  • Αντί να ισχύσουν και πάλι η συρροή και η επέκταση των συμβάσεων από το 2016 όπως προβλεπόταν, με δικό του νόμο παρέτεινε την αναστολή τους κατά δυο χρόνια.
  • Και φυσικά αυξήθηκαν οι φόροι, μειώνονται οι συντάξεις, καταργείται το ΕΚΑΣ, μονιμοποιείται ο ΕΝΦΙΑ.

Σίγουρα η στήριξη των δικαιωμάτων των εργαζομένων, αποτελεί ζήτημα κοινωνικής δικαιοσύνης και προϋπόθεση για βιώσιμη ανάπτυξη.

Αλλά αυτές οι σημαντικές έννοιες προϋποθέτουν μια άλλη προοδευτική κοινωνική πολιτική, με την οποία καμία σχέση δεν έχει ο κ Τσίπρας».

Η δημοσίευση του Αλέξη Τσίπρα

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός δημοσίευσε βίντεο στο Twitter, στο οποίο ανέφερε τους πέντε βασικούς άξονες σχετικά με τα εργατικά δικαιώματα.

«Η στήριξη των εργασιακών δικαιωμάτων αποτελεί ζήτημα κοινωνικής δικαιοσύνης αλλά και προϋπόθεση για μία βιώσιμη ανάπτυξη. H κυβέρνηση υλοποιεί πολιτικές για την καταπολέμηση της αδήλωτης και της επισφαλούς εργασίας», έγραφε η λεζάντα που συνόδευε το βίντεο.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024