Χάος επικρατεί στα αεροδρόμια του Βελγίου, από το κλείσιμο του εναέριου χώρου, λόγω σφάλματος στο σύστημα υπολογιστή «Belgocontrol»

Χάος επικράτησε για περισσότερο από δύο ώρες στα αεροδρόμια του Βελγίου, από το κλείσιμο του εναέριου χώρου, λόγω σφάλματος που προκλήθηκε σε σύστημα υπολογιστή της Belgocontrol.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην μπορεί κανένα αεροπλάνο να πετάξει πάνω από τη χώρα και τα αεροσκάφη να ανακατευθύνονται άλλα αεροδρόμια διπλανών χωρών.

«Το πρόβλημα με τις πληροφορίες των δεδομένων πτήσεις λύθηκε. Ο εναέριο χώρος είναι και πάλι ανοιχτός», ανέφεραν οι οι υπεύθυνοι στο Twitter.

Νωρίτερα, η εταιρία και πάλι με μήνυμα της στα Social Media είχε ενημερώσει πως «υπάρχει πρόβλημα με τη φόρτωση των πληροφοριών των δεδομένων πτήσης. Δουλεύουμε για να βρούμε μια λύση στο πρόβλημα».

Σύμφωνα με την βελγική Lesoir, μεγάλο πρόβλημα υπήρχε στο διεθνές αεροδρόμιο των Βρυξελλών, ωστόσο δεν υπήρξε επίσημη ενημέρωση σχετικά με το πόσοι άνθρωποι είχαν «μπλοκαριστεί» στα αεροδρόμια, ούτε θα γινόταν με τις προγραμματισμένες για σήμερα, Πέμπτη, πτήσεις.

Κατά τη διάρκεια του προβλήματος, στο δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας, αυτό του Σαρλερουά, είχαν «μπλοκαριστεί» 8 αναχωρήσεις πτήσεων, ενώ μια που ετοιμαζόταν να προσγειωθεί πήρε ανακατεύθυνση σε άλλο, κοντινό, αεροδρόμιο.

Σύμφωνα με το Εurocontrol, πρόβλημα δημιουργήθηκε στα αεροσκάφη που πετούσαν σε χαμηλό ύψος και ετοιμάζονταν να προσγειωθούν.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr