Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λύθηκε το πρόβλημα στο Βέλγιο - Ανοιχτός ξανά ο εναέριος χώρος

Λύθηκε το πρόβλημα στο Βέλγιο – Ανοιχτός ξανά ο εναέριος χώρος

Χάος επικρατεί στα αεροδρόμια του Βελγίου, από το κλείσιμο του εναέριου χώρου, λόγω σφάλματος στο σύστημα υπολογιστή «Belgocontrol»

Χάος επικράτησε για περισσότερο από δύο ώρες στα αεροδρόμια του Βελγίου, από το κλείσιμο του εναέριου χώρου, λόγω σφάλματος που προκλήθηκε σε σύστημα υπολογιστή της Belgocontrol.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην μπορεί κανένα αεροπλάνο να πετάξει πάνω από τη χώρα και τα αεροσκάφη να ανακατευθύνονται άλλα αεροδρόμια διπλανών χωρών.

«Το πρόβλημα με τις πληροφορίες των δεδομένων πτήσεις λύθηκε. Ο εναέριο χώρος είναι και πάλι ανοιχτός», ανέφεραν οι οι υπεύθυνοι στο Twitter.

Νωρίτερα, η εταιρία και πάλι με μήνυμα της στα Social Media είχε ενημερώσει πως «υπάρχει πρόβλημα με τη φόρτωση των πληροφοριών των δεδομένων πτήσης. Δουλεύουμε για να βρούμε μια λύση στο πρόβλημα».

Σύμφωνα με την βελγική Lesoir, μεγάλο πρόβλημα υπήρχε στο διεθνές αεροδρόμιο των Βρυξελλών, ωστόσο δεν υπήρξε επίσημη ενημέρωση σχετικά με το πόσοι άνθρωποι είχαν «μπλοκαριστεί» στα αεροδρόμια, ούτε θα γινόταν με τις προγραμματισμένες για σήμερα, Πέμπτη, πτήσεις.

Κατά τη διάρκεια του προβλήματος, στο δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας, αυτό του Σαρλερουά, είχαν «μπλοκαριστεί» 8 αναχωρήσεις πτήσεων, ενώ μια που ετοιμαζόταν να προσγειωθεί πήρε ανακατεύθυνση σε άλλο, κοντινό, αεροδρόμιο.

Σύμφωνα με το Εurocontrol, πρόβλημα δημιουργήθηκε στα αεροσκάφη που πετούσαν σε χαμηλό ύψος και ετοιμάζονταν να προσγειωθούν.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024