Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ζάεφ : Στρατηγικός στόχος η ένταξη σε ΕΕ - ΝΑΤΟ, κανένας συμβιβασμός

Ζάεφ : Στρατηγικός στόχος η ένταξη σε ΕΕ – ΝΑΤΟ, κανένας συμβιβασμός

Με τους ηγέτες των κομμάτων να μην συμφωνούν ολοκληρώθηκε ακόμα μια συνάντηση του Ζόραν Ζάεφ, με τους πολιτικούς αρχηγούς στα Σκόπια αναφορικά στο θέμα της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος για τη συμφωνία των Πρεσπών

Με τους ηγέτες των κομμάτων να μην συμφωνούν ολοκληρώθηκε ακόμα μια συνάντηση του Ζόραν Ζάεφ, με τους πολιτικούς αρχηγούς στα Σκόπια αναφορικά με το θέμα της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος για τη συμφωνία των Πρεσπών.

Στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, η οποία διήρκεσε πάνω από 4 ώρες, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ είπε πως «στρατηγικός στόχος της Μακεδονίας είναι η πλήρης ένταξη της στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ», ενώ στέλνοντας μήνυμα στους διαφωνούντες, κατέστησε σαφές πως δεν θα υπάρξει συμβιβασμός στους στρατηγικούς στόχους της χώρας του.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τους αρχηγούς των VRMO-DPMNE, DUI και BESA, τόνισε ότι στόχος είναι να πραγματοποιηθεί ένα επιτυχημένο δημοψήφισμα, ωστόσο, όλη η επιτυχία του θα εξαρτηθεί από τις συνταγματικές αλλαγές, οι οποίες είναι καίριας σημασίας ώστε να φτάσει η συμφωνία για ψήφιση στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Μετά τη λήξη της συνάντησης ο κ. Ζάεφ τόνισε ότι οι ημέρες για το δημοψήφισμα είναι μετρημένες, ενώ αρνήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τα θέματα στα οποία κατέληξε σε συμφωνία με τους αρχηγούς των κομμάτων, καθώς και τις ουσιώδεις διαφορές τους.

«Κατέληξα στο συμπέρασμα ότι θα έκανα λάθος αν μιλούσα για τα συμπεράσματα και τις ουσιώδεις διαφορές. Γνωρίζουμε όλοι ότι μετράμε αντίστροφα για το δημοψήφισμα, μετά το οποίο θα υπάρξουν συνταγματικές αλλαγές», ανέφερε ο Ζάεφ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο MIA, η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών θα συνεχιστεί είτε το βράδυ της Κυριακής, είτε το πρωί της Δευτέρας.

Το ερώτημα του δημοψηφίσματος

Νωρίτερα, το βράδυ της Τετάρτης, στη διάρκεια της σύσκεψης, ο Ζόραν Ζάεφ ενημέρωσε τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων για ενδεχόμενη διατύπωση της ερώτησης στο δημοψήφισμα, η οποία θα συνδέει τη Συμφωνία με την Ελλάδα με την είσοδο της χώρας σε ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

«Επιθυμείτε την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση και το ΝΑΤΟ με την στήριξη της συμφωνίας ανάμεσα στη “Μακεδονία” και την Ελλάδα;», είναι το ερώτημα που έθεσε στο τραπέζι ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ.

Μάλιστα, εξερχόμενος από τη συνάντηση δήλωσε πως όλοι οι αρχηγοί των κομμάτων, που έμειναν μέχρι το τέλος της, -αφού ο ηγέτης του VRMO-DPMNE αποχώρησε- τάχθηκαν υπέρ της επιτυχούς διεξαγωγής του επικείμενου δημοψηφίσματος και χαρακτήρισε τη συμπεριφορά του Μίτσκοσκι επιπόλαια, ανεύθυνη και προσβλητική για όλους τους πολιτικούς παράγοντες και τους πολίτες της ΠΓΔΜ.

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024