Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των αγοριών στην Ταϊλάνδη

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των αγοριών στην Ταϊλάνδη

Τη συγκλονιστική περιπέτεια που βίωσαν περιγράφουν για πρώτη φορά στα διεθνή μέσα ενημέρωσης τα 12 παιδιά και ο προπονητής της ποδοσφαιρικής ομάδας

Τη συγκλονιστική περιπέτεια που βίωσαν περιγράφουν για πρώτη φορά στα διεθνή μέσα ενημέρωσης τα 12 παιδιά και ο προπονητής της ποδοσφαιρικής ομάδας που παρέμειναν εγκλωβισμένοι για πολλές ημέρες στο σπήλαιο Ταμ Λουάνγκ στην Ταϊλάνδη.

Τα περισσότερα από τα παιδιά που γνώριζαν κολύμπι, άλλα περισσότερο και άλλα λιγότερο, όπως είπε ο προπονητής τους, επισημαίνοντας ότι «οι Αγριόχοιροι» δεν είχαν μαζί τους τρόφιμα μέσα στο σπήλαιο.

Όπως αποκάλυψε, «κάναμε περιστροφικές εκσκαφές στα τείχη των σπηλαίων. Δεν θέλαμε να περιμένουμε μέχρι να μας βρεθούν οι αρχές».

Ένα από τα διασωθέντα παιδιά, ο 14χρονος Αντούλ Σαμ-Ον, ο οποίος είναι εκείνος που απάντησε στα αγγλικά στους βρετανούς διασώστες που εντόπισαν την ομάδα, περιέγραψε το «θαύμα» της διάσωσής τους.

«Φοβόμουν ότι δεν θα επέστρεφα στο σπίτι μου, ότι θα με μάλωνε η μητέρα μου» είπε ένα άλλο παιδί.

«Πίναμε νερό μόνο από τους σταλακτίτες» είπε από την πλευρά του ο 15χρονος Πορντσάι Καμλουάν διευκρινίζοντας ότι επί εννέα ημέρες τα παιδιά και ο προπονητής τους δεν έτρωγαν τίποτα και έπιναν το νερό της βροχής.

Τα 12 παιδιά έχουν πάρει κατά μέσον όρο τρία κιλά μετά την περιπέτειά τους, ενώ τα αποτελέσματα των αιματολογικών εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκαν ήταν «καλά», σύμφωνα με τον διευθυντή του νοσοκομείου όπου είχαν μεταφερθεί.

Ο ίδιος τόνισε ότι η ποδοσφαιρική ομάδα συμμετείχε σε «ασκήσεις τόνωσης αυτοπεποίθησης» την τελευταία τους βραδιά στο νοσοκομείο.

Διαβάστε επίσης:

Ταϊλάνδη: Βγήκαν από το νοσοκομείο τα 12 παιδιά

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024