Η Airbus, που απασχολεί 15.000 άτομα στη Βρετανία, έχει προχωρήσει σε σειρά από προειδοποιήσεις για τους κινδύνους να βρεθεί η χώρα εκτός της ΕΕ χωρίς μια συμφωνία

Τα σχέδια έκτακτης ανάγκης για το Brexit ενεργοποιεί η Airbus, καθώς «καταρρέει» η στρατηγική της βρετανικής κυβέρνησης για την αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ο επικεφαλής της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής αεροπορικής βιομηχανίας.

Η Airbus, που απασχολεί 15.000 άτομα στη Βρετανία, έχει προχωρήσει σε σειρά από προειδοποιήσεις για τους κινδύνους να βρεθεί η χώρα εκτός της ΕΕ χωρίς μια συμφωνία.

Ο διευθύνων σύμβουλος, Τομ Έντερς, στην Αεροπορική Έκθεση του Φάρνμπορο δήλωσε ότι η Λευκή Βίβλος που δημοσιοποίησε η βρετανική κυβέρνηση την περασμένη Πέμπτη, παρουσιάζοντας τα σχέδιά της για το εμπόριο μετά το Brexit, είναι θετική αλλά ότι τα γεγονότα έκτοτε άλλαξαν αυτή την άποψη.

«Νομίζω ότι η Λευκή Βίβλος πήγαινε στη σωστή κατεύθυνση» δήλωσε ο Έντερς σε δημοσιογράφους.

«Τώρα, την βλέπουμε να καταρρέει πάλι, άρα είναι ένας ακόμα λόγος για εμάς να λάβουμε πιο σοβαρές αποφάσεις» δήλωσε, αναφερόμενος στην κίνηση της συντηρητικής κυβέρνησης να αποδεχθεί τροποποιήσεις στο σχέδιό της από μια ομάδα σκληροπυρηνικών υποστηρικτών του Brexit στο κόμμα της.

Η Airbus θα ενεργοποιήσει τώρα τα σχέδια έκτακτης ανάγκης για να διασφαλίσει ότι η παραγωγή της μπορεί να συνεχιστεί ανεξάρτητα από το ποια θα είναι η εμπορική σχέση μετά το Brexit, δήλωσε ο Έντερς.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr