Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πεντάστερο το Volvo XC40 στις δοκιμές πρόσκρουσης του EuroNCAP

Πεντάστερο το Volvo XC40 στις δοκιμές πρόσκρουσης του EuroNCAP

Ακολουθώντας την παράδοση που έχουν δημιουργήσει οι Σουηδοί, το μικρότερο SUV της Volvo κατέκτησε την κορυφαία διάκριση στις δοκιμές πρόσκρουσης καταγράφοντας από τις υψηλότερες βαθμολογίες που έχουν δοθεί διαχρονικά και παρά τις ολοένα αυστηρότερες προδιαγραφές της διαδικασίας αξιολόγησης.

H σουηδική φίρμα προσθέτει στο παλμαρέ της μια ακόμα διάκριση στον τομέα της ασφάλειας των αυτοκινήτων της, καθώς στον πρόσφατο κύκλο δοκιμών πρόσκρουσης του EuroNCAP, το ΧC40 απέσπασε την κορυφαία διάκριση των πέντε αστέρων καταγράφοντας μάλιστα ιδιαίτερα υψηλή βαθμολογία η οποία το καθιστά ένα από τα πλέον ασφαλή αυτοκίνητα που έχουν αξιολογηθεί τα τελευταία τρία χρόνια από την ανεξάρτητη ευρωπαϊκή αρχή δοκιμών πρόσκρουσης.

Αναλυτικότερα, σε ό,τι αφορά τη βαθμολογία του, το μικρότερο SUV της σουηδικής φίρμας κατέγραψε το 97% στην κατηγορία που αξιολογεί την προσφερόμενη προστασία στους επιβαίνοντες, σημειώνοντας μια από τις υψηλότερες διαχρονικά βαθμολογίες στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Το Volvo XC40 κατέγραψε επίσης 87% στην κατηγορία όπου αξιολογείται η προσφερόμενη προστασία στα επιβαίνοντα παιδιά και 71% στην κατηγορία όπου αξιολογείται η ετοιμότητα και η αποτελεσματικότητα των συστημάτων ασφάλειας στο ενδεχόμενο ατυχήματος με τους πλέον ευάλωτους χρήστες του δρόμου όπου πια υπό το νέο καθεστώς αυστηροποίησης των προδιαγραφών της ανεξάρτητης ευρωπαϊκής αρχής, εκτός από τους πεζούς συνυπολογίζονται οι επιπτώσεις σε ενδεχόμενο ατύχημα με ποδηλάτη.

Παράλληλα το σουηδικό μοντέλο κατέγραψε ιδιαιτέρως υψηλή βαθμολογία σε ό,τι αφορά την κατηγορία αξιολόγησης των συστημάτων ασφαλείας καθώς βαθμολογήθηκε με 76%.  Ο Malin Ekholm, επικεφαλής εξέλιξης συστημάτων ασφάλειας στην Volvo δήλωσε σχετικά:  «Το νέο XC40 είναι ένα από τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα της αγοράς. Διατίθεται με την πιο ολοκληρωμένη δέσμη συστημάτων ασφαλείας σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο SUV της κατηγορίας του, συνδράμοντας τον οδηγό να αποφύγει ένα ατύχημα και να παραμείνει στην πορεία του ενώ είναι σε θέση να περιορίσει τις επιπτώσεις σε σχέση μιας ενδεχόμενης εξόδου από του δρόμο».

Για την ακρίβεια, όπως σημειώνει ο επικεφαλής του EuroNCAP, Michiel Van Ratingen «είναι εξαιρετικά ευχάριστο να διαπιστώνεις ότι οι κατασκευαστές αυτοκινήτων ανταποκρίνονται άμεσα στις νέες αυστηρότερες προδιαγραφές οι οποίες εισήχθησαν το 2018, εντάσσοντας στον εξοπλισμό των αυτοκινήτων τους τεχνολογίες που σώσουν ζωές».

«Τεχνολογίες όπως τα συστήματα αυτόνομης πέδησης και διατήρησης της πορείας στη λωρίδα κυκλοφορίας έχουν άμεσο αποτέλεσμα σε ό,τι αφορά την προσφερόμενη ασφάλεια από τα αυτοκίνητα, αλλά και ιδιαίτερη σημασία σε ό,τι αφορά το μέλλον της αυτόνομης οδήγησης». σημείωσε ο ίδιος.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης, ότι η επίδοση ασφάλειας του XC40 συνεπάγεται εξίσου ότι όλα τα διαθέσιμα μοντέλα της Volvo που έχουν περάσει από τις δοκιμές πρόσκρουσης του EuroNCAP, έχουν κατακτήσει την κορυφαία διάκριση των πέντε αστέρων η οποία σε πολλές περιπτώσεις συνοδεύτηκε και από τον τίτλο του ασφαλέστερου αυτοκινήτου της κατηγορίας, όπως ισχύει για το XC60 το οποίο βραβεύτηκε με το συγκεκριμένο τίτλο για το 2017 αλλά και το XC90 το οποίο τον είχε κατακτήσει το 2015 όταν έκανε την εμφάνισή του.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024