Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Audi TT 2019: Επί ανανεωμένης βάσης

Audi TT 2019: Επί ανανεωμένης βάσης

Η Audi αποκάλυψε την ανανεωμένη εκδοχή του TT τόσο στην coupe όσο και στην roadster έκδοσή του και η οποία φέρνει περισσότερη ισχύ και εξοπλισμό από ποτέ ιδίως στις εκδόσεις που βρίσκονται πιο κοντά στη βάση της γκάμας.

H γερμανική φίρμα, εκμεταλλευόμενη την 20η επέτειο από την πρώτη του εμφάνιση, αποκάλυψε την ανανεωμένη εκδοχή του TT το οποίο, επωφελείται από μια σειρά στοχευμένων αλλαγών που εστιάζουν κυρίως στην γκάμα κινητήρων, αυξάνοντας τη διαθέσιμη ισχύ των εκδόσεων που βρίσκονται πιο κοντά στη «βάση», ενώ δεν λείπουν και οι σημαντικές αναβαθμίσεις στον προσφερόμενο εξοπλισμό.

Ξεκινώντας από την εξωτερική του εμφάνιση η οποία ακολουθεί τη συνήθη εξελικτική τακτική της Audi, το νέο TT διαθέσιμο σε coupe και roadster εκδόσεις, υιοθετεί την νέα τρισδιάστατη γρίλια που εμφανίστηκε στα πιο πρόσφατα μοντέλα της γερμανικής φίρμας και η οποία πλαισιωμένη από τις ανασχεδιασμένες εισαγωγές αέρα προσδίδουν μια ακόμα πιο επιθετική όψη στο γερμανικό sportscar.

Στην ίδια εντύπωση συντείνουν οι επιλογές για τα φωτιστικά σώματα για τα οποία οι αγοραστές του ΤΤ μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε τεχνολογίας Matrix LED και OLED για πρώτη φορά στην ιστορία του μοντέλου.

Την ανανεωμένη εικόνα του ΤΤ συμπληρώνει η χαρακτηριστική πτύχωση που έχει προστεθεί στα «πλευρά» του τονίζοντας την αθλητική του σιλουέτα ενώ στοχευμένες αλλαγές έχουν πραγματοποιηθεί και στο πίσω τμήμα πάνω από τις απολήξεις του συστήματος εξαγωγής.

Οι σημαντικότερες αλλαγές έχουν ωστόσο συντελεστεί στην αθέατη πλευρά του, καθώς η γκάμα κινητήρων έχει επωφεληθεί από σημαντικές τροποποιήσεις οι οποίες αντικατοπτρίζονται τόσο στα μεγέθη του TT όσο και στις ονομασίες των εκδόσεων οι οποίες υπακούουν σε μια νέα λογική που προσφάτως εισήγαγε η Audi για την γκάμα της.

Αναλυτικότερα, η βασική έκδοση του TT η οποία θα συνοδεύεται από την ένδειξη 40 TFSI εφοδιάζεται από δίλιτρο turbo κινητήρα η ισχύς του οποίου διαμορφώνεται σε 197 ίππους και 320 Nm ροπής.

Τη σκυτάλη παίρνουν οι 45 TFSI και 45 TFSI Quattro οι οποίες εφοδιαζόμενες επίσης με turbo κινητήρα 2,0 λίτρων προσφέρουν ισχύ 245 ίππων και 370 Nm ροπής και τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε δικίνιτη και τετρακίνητη διαμόρφωση.

Στην κορυφή της γκάμας βρίσκεται ένας ισχυρότερος turbo και πάντα δίλιτρος κινητήρας βενζίνης ο οποίος εξοπλίζει την έκδοση TTS Quattro και λόγω ενός νέου φίλτρου μικροσωματιδίων αποδίδει πλέον 306 ίππους αλλά και αυξημένη κατά 20 Nm ροπή σε σχέση με την μέχρι σήμερα γνωστή αντίστοιχη έκδοση, με την συνολική διαθέσιμη ροπή να φτάνει τα 400 Nm.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι όπως έχει γίνει γνωστό οι εμπροσθοκίνητες εκδόσεις 40 TFSI και 45 ΤFSI θα προσφέρουν τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων ή στο αυτόματο S Tronic των επτά σχέσεων. Αντιθέτως, το αυτόματο κιβώτιο των επτά σχέσεων αποτελεί την μοναδική επιλογή των τετρακίνητων εκδόσεων του ανανεωμένου TT.

Με την ίδια ακριβώς λογική που η Audi αποφάσισε να αυξήσει την ισχύ των εκδόσεων που βρίσκονται πιο κοντά στη βάση της γκάμας του TT, έπραξε το ίδιο και σε ότι αφορά τον προσφερόμενο εξοπλισμό της βασικής έκδοσης ο οποίος περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το σύστημα επιλογής προγραμμάτων οδήγησης της γερμανικής φίρμας. Audi Drive Select, θερμαινόμενους καθρέφτες, αισθητήρες φωτός και βροχής ενώ, ο οδηγός μπορεί να ελέγξει πολύ περισσότερες λειτουργίες σε σχέση με το παρελθόν μέσω του πολυχρηστικού τιμονιού. Στο βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνονται επίσης οι φωτιζόμενες θύρες USB και σύστημα Bluetooth.

Σταθερά και στην ανανεωμένη εκδοχή του TT αποτελεί το Audi Virtual Cockpit, o ψηφιακός πίνακας οργάνων της γερμανικής φίρμας με διαγώνιο 12,3 ιντσών ο οποίος όμως ενσωματώνει μια νέα δυνατότητα, καθώς όσοι το επιλέξουν θα μπορούν να επωφεληθούν από τη διαμόρφωση Sport η οποία εμφανίζει ενδείξεις και στοιχεία, όπως η απόδοση ροπής και οι δυνάμεις G όπως στις εκδόσεις RS. Aξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη διαμόρφωση ανήκει στο βασικό εξοπλισμό της κορυφαίας, TTS έκδοσης.

Παράλληλα με τις αλλαγές που εισάγει η ανανεωμένη εκδοχή του ΤΤ, η Audi με αφορμή των εικοστών γενεθλίων του θα προσφέρει και μια επετειακή έκδοση η οποία θα κατασκευαστεί σε 999 αντίτυπα και η οποία υιοθετεί χαρακτηριστικές σχεδιαστικές λεπτομέρειες που παραπέμπουν στις τρεις γενιές του εμβληματικού sportscar.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024