Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σε τροχιά ανανέωσης η Porsche Macan

Σε τροχιά ανανέωσης η Porsche Macan

Η Porsche έδωσε στη δημοσιότητα δείγμα γραφής της ανανεωμένης Macan η οποία θα επωφεληθεί από αυξημένη ισχύ και μια σειρά στοχευμένων αλλαγών που θα βελτιώσουν τόσο τις εντός ασφάλτου όσο και τις εκτός από αυτή δυνατότητές της.

Η γερμανική φίρμα επιβεβαίωσε την αποκάλυψη της ανανεωμένης Macan στα τέλη Ιουλίου από την μακρινή Κίνα όπου το μικρότερο SUV της Porsche θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα του.

Μέχρι τότε και την γνωστοποίηση των νέων χαρακτηριστικών της, η Porsche αποφάσισε να δώσει στη δημοσιότητα μια σειρά εικόνων από τις δοκιμές εξέλιξής της στο Λεσότο της Νότιας Αφρικής όπου το γερμανικό SUV δοκιμάζει τις αντοχές του στο υψόμετρο, πραγματοποιώντας διαδρομές που βρίσκονται έως και σε 3,4 χλμ. υψόμετρο από τη στάθμη της θάλασσας.

Σε ό,τι αφορά τις επίσημες συστάσεις περιορίζονται στη ρήση της Porsche ότι πρόκειται για ένα «sportscar με την περιβολή SUV», χωρίς η γερμανική φίρμα να μπαίνει στον κόπο προς το παρόν να δημοσιοποιήσει στοιχεία επιδόσεων.

Όπως και να έχει, το σίγουρο είναι ότι ο πήχης για την ανανεωμένη Macan έχει τεθεί πολύ ψηλά από τον ίδιο της τον εαυτό καθώς, οι πωλήσεις της σημερινής εκδοχής της η οποία διατέθηκε το 2014 ανέρχονται σε 350.000 μονάδες παγκοσμίως ενώ, ενδεικτικά αναφέρεται ότι κατά το 2017, με πωλήσεις 97.202 μονάδων το μικρότερο SUV της Porsche ξεπέρασε το εμβληματικότερο μοντέλο της φίρμας, την 911 με αναλογία 3/1.

Τώρα σε ό,τι αφορά τις ανεπίσημες πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές για το νέο μοντέλο, δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η αύξηση ισχύος σε όλο το εύρος της γκάμας του.

Αναλυτικότερα, από την μεγαλύτερη αύξηση ισχύος αναμένεται να επωφεληθεί η έκδοση που βρίσκεται στη βάση της γκάμας η οποία στην ανανεωμένη εκδοχή του μοντέλου θα βρεθεί κοντά στους 300 ίππους ενώ οι ισχυρότερες εκδόσεις S και Turbo αναμένεται να ξεπεράσουν τους 360 και τους 450 ίππους αντίστοιχα.

Μια άλλη δεδομένη διαφορά στην γκάμα της νέας Macan θα είναι η απουσία diesel κινητήρων ενώ προς το παρόν τουλάχιστον δεν υπάρχουν πληροφορίες που να συνηγορούν στο λανσάρισμα μιας plug-in υβριδικής έκδοσης.

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα στοιχεία που θα συνθέσουν την προσωπικότητα της ανανεωμένης Macan, πέραν της αύξησης ισχύος και της εξελικτικής τακτικής στη εξωτερική σχεδίαση, το γερμανικό SUV θα διαθέτει μια βελτιωμένη ανάρτηση η οποία πέρα από τα οφέλη σε επίπεδο οδικών χαρακτηριστικών χάρη στην εκτεταμένη χρήση αλουμινίου θα είναι και ελαφρύτερη.

Στις επιλογές της αναμένεται να συμπεριληφθεί η δυνατότητα επιλογής ενός αναβαθμισμένου συστήματος πέδησης με δαγκάνες επιστρωμένες με βολφράμιο ενώ τις αλλαγές θα επιστεγάσει ένα βελτιωμένο σύστημα infotainment με μεγαλύτερη οθόνη αφής, πιο λειτουργικό interface και περισσότερες λειτουργίες.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024