Φωτογραφίες: AUTOMEDIA

H κορεατική φίρμα προετοιμάζει την νέα γενιά του μεσαίου τετράθυρου μοντέλου της το οποίο μετράει αρκετά χρόνια παρουσίας του στην αγορά και πλέον όπως όλα δείχνουν ετοιμάζεται να υποδεχτεί τη νέα εκδοχή του η οποία συνελήφθη από το φωτογραφικό φακό για πρώτη φορά σε δοκιμές εξέλιξης, προδίδοντας μια ριζικά διαφορετική, κομψότερη και πιο δυναμική προσέγγιση σε ό,τι αφορά το σχεδιασμό του.

Για την ακρίβεια όπως αποκαλύπτει μια προσεκτική παρατήρηση στην καμουφλαρισμένη σιλουέτα του πρωτότυπου το οποίο φαίνεται να κρύβει την τελική μορφή του μοντέλου, οι σχεδιαστές των Κορεατών επέλεξαν να επενδύσουν σε μια περισσότερο κομψή χάραξη των βασικών σχεδιαστικών γραμμών του.

Για την ακρίβεια, όπως έχει ήδη επισημάνει η Hyundai, το νέο i40 θα αντλήσει τις σχεδιαστικές του επιρροές από το επιβλητικό πρωτότυπο Le Fil Rouge το οποίο παρουσιάστηκε στην έκθεση της Γενεύης τον Μάρτιο του 2018, εισάγοντας ένα νέο σχεδιαστικό ιδίωμα στην γκάμα των Κορεατών το οποίο ενσαρκώνει την έννοια του «κομψού δυναμισμού». Οι επιρροές από το πρωτότυπο είναι ιδιαιτέρως σαφείς στην χάραξη του πίσω τμήματος αλλά και στις χαρακτηριστικές πτυχώσεις που διατρέχουν τα πλευρά του αμαξώματος.

Σε ό,τι αφορά τα μηχανικά μέρη, αν και επί του παρόντος δεν υπάρχουν διαθέσιμες πληροφορίες το i40 αναμένεται να μοιραστεί αρκετά κοινά στοιχεία με το i30, υιοθετώντας μια αντίστοιχη γκάμα κινητήρων χωρίς να αποκλείονται και οι εκπλήξεις.

Με δεδομένο ωστόσο, ότι το κορεατικό μοντέλο πραγματοποιεί την πρώτη του εμφάνιση ως δοκιμαστικό πρωτότυπο το παζλ των προδιαγραφών του θα συμπληρωθεί σταδιακά.

Εξίσου δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται πάντως ότι τις προδιαγραφές του θα συμπληρώσει μια αναβαθμισμένη δέσμη συστημάτων ασφάλειας και υποβοήθησης όσο και ενημέρωσης και ψυχαγωγίας με σαφώς περισσότερες λειτουργικότητες και λειτουργίες οι οποίες θα εξασφαλίσουν στη νέα γενιά του i40 ένα σαφώς αναβαθμισμένο τεχνολογικό προφίλ.