«Πλέον επαφίεται στους μετόχους της ΕΛΛΑΚΤΩΡ κι όχι στον κ. Μπόμπολα να θέσουν τέλος στη θητεία του ως Διευθύνοντα Συμβούλου της ΕΛΛΑΚΤΩΡ», αναφέρει η πρωτοβουλία CHANGE4ELLAKTOR

Την απόφασή του να παραιτηθεί από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Ελλάκτωρ μέχρι τον Ιούνιο του 2019, αλλά να παραμένει στο διοικητικό συμβούλιο ως μη εκτελεστικό μέλος, ανακοίνωσε ο κ. Λεωνίδας Μπόμπολας.

Με συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg τονίζει πως «με όλα αυτά που συνέβησαν, η σωστή κίνηση από πλευράς μου είναι η παραχώρηση της διοίκησης σε έναν επαγγελματία CEO, που θα προσληφθεί από το νέο διοικητικό συμβούλιο». Προσθέτει, ωστόσο, πως «θα ήθελα να παραμείνω στο διοικητικό συμβούλιο. Ελπίζω να έχω έναν μη εκτελεστικό ρόλο, υποστηρίζοντας νέα στελέχη για την εφαρμογή του σχεδίου που έχουμε ήδη ξεκινήσει».

Η αντίδραση

Η συνέντευξη του Λεωνίδα Μπόμπολα και οι ανακοινώσεις που έκανε προκάλεσαν την αντίδραση της πλευράς της οικογένειας Καλλιτσάντση. Συγκεκριμένα, η εκπρόσωπος της πρωτοβουλίας CHANGE4ELLAKTOR, που έχει καταθέσει προτάσεις για την αλλαγή διοίκησης στον όμιλο έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μετά από χρόνια που απέρριπτε τις προτάσεις μας για επαγγελματικό Μάνατζμεντ και μία σειρά μεταρρυθμίσεων στην οργάνωση και τη λειτουργία της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, κι αφού έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίζει την κορυφαία διαδικασία λογοδοσίας μίας εισηγμένης εταιρείας – τη Γενική Συνέλευση – ως «πραξικόπημα», ο κ. Μπόμπολας συνειδητοποίησε τελικώς την ανάγκη να αποκτήσει ο Όμιλος ικανή Διοίκηση. Από την ανακοίνωσή μας της 13ης Ιουνίου, μέρα με την ημέρα κατέληξε να οικειοποιείται κάθε μία από τις προτάσεις μας για εταιρική διακυβέρνηση, οργανωτική αναδιάρθρωση, ένα νέο και ικανό Δ.Σ. και σήμερα την ανάγκη για επαγγελματικό Μάνατζμεντ.

Μακάρι να είχε καταλήξει σε αυτό το συμπέρασμα πριν τις 13 Ιουνίου και να είχε βάλει το συμφέρον της ΕΛΛΑΚΤΩΡ πάνω τις προσωπικές του επιδιώξεις. Με λιγότερες από 10 ημέρες να απομένουν μέχρι τη Γενική Συνέλευση, για ακόμα μία φορά αυτή η κίνηση είναι πολύ μικρή και πολύ καθυστερημένη.

Οι μέτοχοι της ΕΛΛΑΚΤΩΡ θα πρέπει να λάβουν υπόψη ότι αν και ο κ. Μπόμπολας εκφράζει σήμερα την πρόθεσή του να παραιτηθεί, έχει δεσμευτεί και στο παρελθόν για πράγματα που ποτέ δεν υλοποίησε.

Επιπλέον, η σημερινή δήλωση δεν παρέχει καμία λεπτομέρεια ως προς τη διαδικασία αναζήτησης Διευθύνοντος Συμβούλου, αφήνοντας τους μετόχους εκτεθειμένους στον κίνδυνο η θέση αυτή να καλυφθεί και πάλι από φίλους και συγγενείς του κ. Μπόμπολα.

Ο μόνος τρόπος ώστε οι μέτοχοι να εξασφαλίσουν άμεση και δέουσα διάδοχη κατάσταση είναι μέσω της ψήφου τους υπέρ της πρωτοβουλίας CHANGE4ELLAKTOR, χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση.

Πλέον επαφίεται στους μετόχους της ΕΛΛΑΚΤΩΡ κι όχι στον κ. Μπόμπολα να θέσουν τέλος στη θητεία του ως Διευθύνοντα Συμβούλου της ΕΛΛΑΚΤΩΡ».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr