Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σάουθγκεϊτ: Δεν έχουμε αυταπάτες, δεν είμαστε στις τέσσερις κορυφαίες ομάδες

Σάουθγκεϊτ: Δεν έχουμε αυταπάτες, δεν είμαστε στις τέσσερις κορυφαίες ομάδες

Αφοπλιστική ειλικρίνεια από τον άγγλο προπονητή

Ιστορικό επίτευγμα για το βελγικό ποδόσφαιρο, χαρακτήρισε ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ την κατάκτηση της τρίτης θέσης στο Μουντιάλ της Ρωσίας. Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη 2-0 επί της Αγγλίας στον «μικρό» τελικό, που έγινε στην Αγία Πετρούπολη, ο Ισπανός τεχνικός των «κόκκινων διαβόλων» επισήμανε μεταξύ άλλων:

«Ηταν ένας πολύ σημαντικός αγώνας, γιατί τα συναισθήματα τα παίρνεις μετά μαζί σου στην πατρίδα σου. Κι εμείς φεύγουμε με το συναίσθημα της νίκης. Το χάλκινο μετάλλιο είναι ιστορικό και θα αφήσει το ίχνος του στο βελγικό ποδόσφαιρο. Είναι πολύ δύσκολο, μετά από μία οριακή ήττα στον ημιτελικό, να συγκεντρωθείς στο επόμενο ματς, αλλά το κάναμε πολύ καλά, αφήσαμε τις οικογένειες να έρθουν στο προπονητικό κέντρο.

Η ομάδα πραγματικά κατόρθωσε να βλέπει κάθε παιχνίδι ως μία ευκαιρία και γι΄αυτό καταφέραμε να κρατήσουμε απαραβίαστη την εστία μας απέναντι στην Αγγλία και να πάρουμε την τρίτη θέση. Ηταν ένα πολύ απαιτητικό τουρνουά, δεν υπήρξε ούτε ένα εύκολο παιχνίδι. Είχαμε δέκα διαφορετικούς σκόρερ, καταφέραμε να γυρίσουμε διαφορά δύο γκολ (σ.σ. στο ματς με την Ιαπωνία) και να νικήσουμε τη Βραζιλία. Οι παίκτες το άξιζαν».

Ο Μαρτίνεθ δήλωσε ακόμη ότι ο ίδιος και οι ποδοσφαιριστές του ανυπομονούν να συναντήσουν τον Βασιλιά του Βελγίου, στην τελετή υποδοχής της εθνικής ομάδας που ετοιμάζεται στις Βρυξέλλες, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα ότι η επιτυχία αυτή θα αποτελέσει έμπνευση για τη νεολαία της χώρας.

Από την πλευρά του, ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ υπήρξε… αφοπλιστικά ειλικρινής, αφού παραδέχθηκε ότι η Αγγλία δεν είναι -ακόμα- μέσα στις τέσσερις καλύτερες ομάδες του κόσμου.

«Είμαστε πολύ περήφανοι γι΄αυτό που κάναμε. Δεν έχουμε αυταπάτες για το πού βρισκόμαστε ως ομάδα. Τερματίσαμε στην πρώτη τετράδα, αλλά δεν είμαστε ακόμη στις τέσσερις καλύτερες ομάδες, το ξέρουμε και δεν κρυφτήκαμε ποτέ πίσω από αυτό. Απέναντι στις κορυφαίες ομάδες δεν τα καταφέρνουμε, όμως είχαμε μία πολύ όμορφη περιπέτεια και αποκομίσαμε κάποιες εμπειρίες που θα χρησιμεύσουν πολύ σε αυτό το σύνολο παικτών και το επιτελείο στο μέλλον.

Δεν θα μπορούσα να ζητήσω κάτι παραπάνω από κανέναν παίκτη σήμερα ή και συνολικά, στο διάστημα των επτά εβδομάδων που δουλέψαμε μαζί», τόνισε ο εκλέκτορας των «τριών λιονταριών».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024