Θετικό αντίκτυπο είχε το Μουντιάλ για την προβολή της χώρας

Λίγες μέρες πριν ολοκληρωθεί του Παγκόσμιο Κύπελλο στα γήπεδα της Ρωσίας με τον τελικό Γαλλίας-Κροατίας, παρατηρείται πως έλειψαν τα σοβαρά επεισόδια και τα κρούσματα ρατσισμού που αναμένονταν.

Όπως ανακοίνωσε η αναπληρώτρια πρωθυπουργός της χώρας, Όλγα Γκολόνετς «οι οπαδοί που επιστρέφουν στις χώρες τους διαδίδουν πως η διαμονή τους στη χώρα ήταν άριστη».

«Αναμένουμε μια σοβαρή αύξηση στη διεθνή εισροή (των τουριστών)», δήλωσε αρχικά η Γκολόνετς προτού συμπληρώσει: «Ελπίζουμε ότι αυτή η αύξηση των τουριστών θα είναι το επόμενο έτος κατά τουλάχιστον 15%, χάρη στην πολιτική του ανοίγματος και της αναγνώρισης της Ρωσίας που έγινε κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου».

Υπολογίζεται πως κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ φιλοξενήθηκαν περίπου 700.000 οπαδοί από όλο τον κόσμο στις 11 πόλεις που διεξήχθη η διοργάνωση.

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με το πώς οι άνθρωποι ανταποκρίθηκαν στο κλίμα της διοργάνωσης. Μου φαίνεται ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο μας επέτρεψε να καταστρέψουμε τα στερεότυπα που υπήρχαν στον κόσμο» ήταν η χαρακτηριστική δήλωση της αναπληρώτριας πρωθυπουργού.

Μάλιστα τόνισε πως η κυβέρνηση θα ανακοινώσει σύντομα ένα παλαιότερο σχέδιο για να εξασφαλίσει ότι τα νεόκτιστα γήπεδα δεν θα πέσουν σε αχρησία όπως έχει παρατηρηθεί σε άλλες δαπανηρές διοργανώσεις (Ολυμπιακοί Αγώνες, Euro κτλ), αρνούμενη ωστόσο να κάνει περισσότερες δηλώσεις επί του θέματος.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr