Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σκάνδαλο χρηματιστηρίου : Αθώοι οι 36 κατηγορούμενοι

Σκάνδαλο χρηματιστηρίου : Αθώοι οι 36 κατηγορούμενοι

Το Εφετείο Κακουργημάτων απέρριψε την έφεση της εισαγγελέως κατά της προηγούμενης αθωωτικής απόφασης

Δεν θα καθίσουν στο εδώλιο και τρίτη φορά οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση του σκανδάλου με τις μετοχές «φούσκες» του Χρηματηστηρίου Αξιών Αθηνών την περίοδο 1999.

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων απέρριψε την έφεση υπέρ του νόμου, την οποία είχε ασκήσει τον περασμένο Φεβρουάριο η εισαγγελέας Εφετών, Αθηνά Θεοδωροπούλου, κατά της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που είχε αθωώσει τους συνολικά 36 κατηγορούμενους στην υπόθεση.

Μετά την εισαγγελική έφεση, οι 36 χρηματιστές και επιχειρηματίες κινδύνευαν να βρεθούν για τρίτη φορά στο ακροατήριο, για απάτη και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα για την υπόθεση, η οποία συμπληρώνει το όριο παραγραφής των αδικημάτων τον Μάρτιο του 2019.

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκανε δεκτή σήμερα την ένσταση των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων, με την οποία ζητούσαν να κριθεί ως απαράδεκτη η έφεση της κ. Θεοδωροπούλου.

Υπενθυμίζεται, ότι η αθωωτική απόφαση που εκδόθηκε στις 28 Φεβρουαρίου 2018 ήταν η δεύτερη για τους εμπλεκομένους στην υπόθεση. Έχει προηγηθεί ομόφωνη αθωωτική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων το 2013, η οποία αναιρέθηκε από τον Αρειο Πάγο, με αποτέλεσμα οι «36» να βρεθούν ξανά ενώπιον του ίδιου δικαστηρίου, υπό άλλη σύνθεση, που και πάλι κατέληξε σε αθώωση των κατηγορουμένων.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024