Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Απλά ο καλύτερος του Μουντιάλ

Απλά ο καλύτερος του Μουντιάλ

Δεν έχει σημασία ο νικητής του τελικού. Με όσα έχει κάνει ως εδώ ο Λούκα Μόντριτς στην πραγματικότητα έχει ήδη κερδίσει τον τίτλο του MVP αυτού του Παγκοσμίου κυπέλλου.

Δεν θα μπορούσε να έχει τη λάμψη του Κριστιάνο Ρονάλντο. Δεν είναι επιθετικός, δεν βάζει πολλά γκολ (μόλις 13 σε 257 συμμετοχές με τη Ρεάλ), δεν προέρχεται από μια μεγάλη ποδοσφαιρική σχολή όπως ο Κροός, δεν υποστηρίζεται από μεγάλους χορηγούς, δεν πρέπει να είναι καν στις 15-20 πιο ακριβές στην ιστορία της Βασίλισσας. Και όμως για κάθε κανονικό παρατηρητή αυτό που συμβαίνει στην Μαδρίτη των τεσσάρων κατακτήσεων Τσάμπιονς Λιγκ την τελευταία πενταετία, προκύπτει με… προαπαιτούμενη την παρουσία του Λούκα Μόντριτς.

Του «γιου του πολέμου» που όπως το πάει σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο θα πρέπει να αγοράσει σμόκιν και παπιγιόν καθώς δεν θα είναι φυσιολογικό να μην βρίσκεται ανάμεσα στους υποψήφιους για τη «Χρυσή Μπάλα». Αυτή που έχουν πάρει αγκαλιά ο CR-7 με τον Μέσι και παίζουν οι δύο τους μη επιτρέποντας σε άλλο ποδοσφαιριστή στον κόσμο έστω να τη διεκδικήσει με αξιώσεις. Όχι, δεν είναι τόσο φίλοι ο Ρονάλντο και ο Αργεντινός ώστε να δουν παρέα τον τελικό του Μουντιάλ. Σίγουρα όμως και οι δύο τους θα είναι σε κάποια γωνιά του κόσμου μπροστά από μια τηλεόραση και θα ζηλεύουν τον Μόντριτς και την προσωπική του παράσταση.

Μια (ποδοσφαιρική) χώρα των 3-4 εκατομμυρίων ανθρώπων πήρε από το χέρι ο 33άχρονος και την έφτασε εκεί που δεν μπορούσε να φανταστεί κανείς. Φυσικά έχει και συμπαραστάτες. Ο Ράκιτιτς της Μπάρτσα, ο Πέρισιτς, ο Λόβρεν όλοι τους σε πολύ υψηλό επίπεδο.

Φυσικά και η επιτυχία σε ένα τέτοιο τουρνουά γεννά και αναπάντεχους πρωταγωνιστές όπως ο Ρέμπιτς και ο Σούμπασιτς. Κανείς εξ αυτών όμως δεν θα πατούσε την Κυριακή το χορτάρι του «Λουζνίκι» για το ματς της ζωής του, αν δεν ήταν εκεί ο καλύτερος κεντρικός χαφ του κόσμου. Αυτός ο σχεδόν μικροσκοπικός γίγαντας που σου δίνει την εντύπωση πως δουλεύει με μοτεράκι, καταπίνοντας χιλιόμετρα και αντιπάλους.

Αυτό το Παγκόσμιο κύπελλο χαρακτηρίζεται από τις ομάδες, και όχι από τα αστέρια τους. Όσες πόνταραν σε αυτά έγιναν αργά ή γρήγορα θεατές του. Αντίθετα όσοι επένδυσαν στο σύνολο δικαιώθηκαν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Οι Ρώσοι και οι Σουηδοί έφτασαν ως τους «8» δίχως στην πραγματικότητα να υπάρχει κάποιος σταρ στις τάξεις του.

Οι Άγγλοι στην πιο… ταπεινή τους επιλογή εδώ και δεκαετίες, έφτασαν ως τα ημιτελικά. Στον τελικό είναι οι Γάλλοι και οι Κροάτες που έχουν ποδοσφαιριστές «κάνω τη διαφορά» αλλά που έχουν καταφέρει να τους εντάξουν στο σύνολο και όχι να περιμένουν από εκείνους τα πάντα. Παρά ταύτα, αν υπάρχει ένας που αξίζει τον τίτλο του MVP της διοργάνωσης αυτός είναι ο Μόντριτς.

Ο Κροάτης που ποιος ξέρει, τώρα που ο Ρονάλντο αποφάσισε να αφήσει τη Μαδρίτη για το Τορίνο, μπορεί να γίνει εκείνος το «πρόσωπο» της Βασίλισσας.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024