Τουρκία : Ισόβια σε 72 κατηγορούμενος για το ρόλο τους στο αποτυχημένο πραξικόπημα
Οι ετυμηγορίες ανακοινώθηκαν ενώ η χώρα ετοιμάζεται για την επέτειο, την Κυριακή, της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016
Τουρκικό δικαστήριο καταδίκασε σήμερα σε ισόβια κάθειρξη 72 κατηγορούμενος για τον ρόλο τους στις συγκρούσεις που σημειώθηκαν σε μια κρεμαστή γέφυρα στην Κωνσταντινούπολη και κατά τις οποίες σκοτώθηκαν 34 άνθρωποι στη διάρκεια της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος που πραγματοποιήθηκε πριν από δύο χρόνια, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.
Αναμένεται επίσης να εκδοθούν οι ετυμηγορίες για άλλους 71 κατηγορουμένους στην υπόθεση. Οι κατηγορίες σε βάρος τους είναι ότι σκότωσαν εσκεμμένα αμάχους, οι οποίοι τη νύκτα της 15ης Ιουλίου 2016 είχαν υπακούσει σε έκκληση του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν να αψηφήσουν τους πραξικοπηματίες πάνω σε μια γέφυρα του Βοσπόρου.
Οι ετυμηγορίες ανακοινώθηκαν ενώ η χώρα ετοιμάζεται για την επέτειο, την Κυριακή, της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016 και ο Ερντογάν γιορτάζει την πρόσφατη εκλογή του ως του πρώτου επικεφαλής του νέου προεδρικού συστήματος της χώρας.
Η γέφυρα, η οποία μετονομάσθηκε σε «Γέφυρα των Μαρτύρων της 15ης Ιουλίου», ήταν το επίκεντρο συγκρούσεων τη νύκτα του πραξικοπήματος. Ανάμεσα στους ανθρώπους που έχασαν εκεί τη ζωή τους ήταν ο Ερόλ Ολτσόκ, ένας διαφημιστής ο οποίος είχε αναλάβει πολιτικές εκστρατείες για το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ερντογάν, και ο 17χρονος γιός του.
Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν διαρκώς εκπομπές για την επέτειο του πραξικοπήματος. Τα τηλεοπτικά δίκτυα μεταδίδουν εικόνες από στρατιώτες που συμμετείχαν στο πραξικόπημα να παραδίδονται και να τους αφαιρούν τα ρούχα και τα όπλα τους και μαντιλοφορούσες γυναίκες να βρίσκονται αντιμέτωπες με άρματα μάχης στους δρόμους.
- Ο Ερντογάν, η απόπειρα πραξικοπήματος και η «Νέα Τουρκία»
- Αποσύρεται από την υπόθεση του Τολιόπουλου ο ΠΑΟΚ
- ΣΥΡΙΖΑ: Ο Γιάννης Αμανατίδης νέος γραμματέας της Κ.Ο. – Θα στείλει επιστολή για επιστροφή Πολάκη – Το Σάββατο η εκλογή προέδρου
- Κιλκίς: Φωτιά ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στο Πολύκαστρο – Σηκώθηκαν δύο αεροσκάφη
- Ιράν: Νέο κύμα αμερικανικών πληγμάτων – «Το Ορμούζ παραμένει κλειστό»
- Οι «Τρωάδες» στην Επίδαυρο εγκαινιάζουν μια νέα εποχή προσβασιμότητας στον πολιτισμό
- Το Ισραήλ σκοτώνει ακόμα 4 αμάχους στη Γάζα – Ανάμεσα τους και ένα παιδί και οι γονείς του
- Η Ελλάδα μεταξύ των χωρών που αντιδρούν στον ευρωπαϊκό φόρο άνθρακα στα καύσιμα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 15.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/jamie-macpherson-KTIVMMOXNu8-unsplash-1-315x220.jpg)




































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442