Είναι κοινό μυστικό πως ούτε ο Τσίπρας εμπιστεύεται πλέον τον Καμμένο, ούτε ο Καμμένος τον Κοτζιά και η εικόνα που θα παρουσιάσει η ελληνική αντιπροσωπεία στο ΝΑΤΟ θα είναι αν μη τι άλλο προβληματική

Θα βρεθούν και οι τρεις μαζί, ήτοι Τσίπρας, Καμμένος και Κοτζιάς,  στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ. Με μία όμως διαφορά. Ο Αλέξης Τσίπρας αρχίζει να δυσανασχετεί με τα καμώματα του Πάνου Καμμένου (για τη στάση του στο Μακεδονικό, για τις απειλές του ότι θα ρίξει την κυβέρνηση, για το ύφος και το ήθος του και τελευταίως για τις θέσεις του στον «Κλεισθένη»).

Προφανώς, αναφέρει ο «Βηματοδότης»,  οι σχέσεις τους δεν είναι οι καλύτερες, παρά τα όσα αντιθέτως διαδίδονται για αυτούς. Από την άλλη πλευρά, οι σχέσεις Καμμένου –  Κοτζιά βρίσκονται σε οριακό σημείo, αφήστε που μετά βίας ανταλλάσσουν καλημέρα. Το βέβαιο είναι ότι ούτε ο Τσίπρας εμπιστεύεται πλέον τον Καμμένο, ούτε ο Καμμένος τον Κοτζιά και η εικόνα που θα παρουσιάσει η ελληνική αντιπροσωπεία στο ΝΑΤΟ θα είναι αν μη τι άλλο προβληματική.

Τελικά τι θα γίνει στο ΝΑΤΟ; Δεν θα υπάρξει και συνάντηση Τσίπρα – Ζάεφ και πιθανότατα πρόσκληση του κ. Ζάεφ προς τον κ. Τσίπρα να επισκεφθεί επισήμως τα Σκόπια (ή τη Βόρεια Μακεδονία); Τι θα κάνει ο Καμμένος; Θα είναι ένας απλός παρατηρητής στην πρόσκληση αυτή; Ή θα λέει ότι δεν ισχύει; Ή θα βρεθεί πάλι στην ανάγκη να τραβά φωτογραφίες του Τσίπρα στις συναντήσεις που θα έχει με διάφορους ηγέτες; Οπως έκανε και πέρυσι όταν ξαφνικά ο κ. Τσίπρας συνάντησε στον διάδρομο τον Τραμπ.

Ο Τσίπρας και οι συμμαχίες

Η επόμενη ερώτηση έχει να κάνει με την επομένη ημέρα της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ. Μαθαίνω ότι ο κ. Τσίπρας, επιστρέφοντας στην Αθήνα, θέλει να πάρει κάποιες αποφάσεις που θα είναι και οι οριστικές έως τις εκλογές. Για παράδειγμα, τι θα κάνει με τον ανασχηματισμό και ειδικότερα με τον κ. Καμμένο. Θεωρεί, μου λένε, ότι όλη αυτή η υπόθεση με τα μπρος-πίσω του Καμμένου και τη στάση του στο Μακεδονικό βουλιάζει τον ΣΥΡΙΖΑ δημοσκοπικά. Ορισμένοι (σκληροί της Κουμουνδούρου) κατηγορούν ευθέως  τον κ. Τσίπρα ότι δεν προετοιμάζεται για την επόμενη ημέρα των εκλογών. «Αντί δηλαδή να προσπαθήσει να δημιουργήσει πολιτικές συμμαχίες συνεργασιών που θα του φανούν χρήσιμες μετεκλογικά, κάθεται και περιμένει τον κάθε Δανέλλη ή τον κάθε Θεοχάρη και την κάθε Παπακώσταπότε θα τον στηρίξουν στη συμφωνία με το Μακεδονικό»…

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr