Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ariel Atom 4: Η εκδίκηση της βρετανικής απλότητας

Ariel Atom 4: Η εκδίκηση της βρετανικής απλότητας

Ένα τετράτροχο συνώνυμο μιας σπαρτιατικής όσο και διασκεδαστικής αντίληψης της αυτοκίνησης αλά βρετανικά, υποδέχεται τη νέα γενιά του με αφετηρία το φεστιβάλ του Goodwood.

Ένας από τους πλέον σκληροπυρηνικούς όσο και διασκεδαστικούς εκπροσώπους ενός είδους συνυφασμένου με τη Βρετανία, υποδέχεται, τη νέα γενιά του η οποία διατηρεί από την προηγούμενη μόνο «την τάπα καυσίμου και τα πεντάλ».

Ο λόγος για την τέταρτη γενιά του Ariel Atom το οποίο θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα του στο εξόχως βρετανικό, Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood που ξεκινά στις 12 Ιουλίου και υπόσχεται να προσφέρει νέες συγκινήσεις στους λάτρεις του είδους που φέρει έντονο το άρωμα της ιδιοκατασκευής.

Σε ό,τι αφορά τα χαρακτηριστικά του, το Ariel Atom επωφελείται από ένα πλήρως ανασχεδιασμένο σωληνωτό πλαίσιο με μεγαλύτερα σε διάμετρο σωληνωτά μέρη που αυξάνουν τη στρεπτική ακαμψία κατά 15%.

Εκτός από την ενίσχυση της στρεπτικής ακαμψίας, το ανασχεδιασμένο πλαίσιο έχει συμβάλλει στην αύξηση του διαθέσιμου χώρου ενώ παράλληλα έχει επιτρέψει την τοποθέτηση μιας μεγαλύτερης δεξαμενής καυσίμου η οποία του εξασφαλίζει αυτονομία 482 χλμ.

Σε ό,τι αφορά το αμάξωμα -όσο υπάρχει- κατασκευάζεται από ανθρακονήματα ενώ έχει επίσης ανασχεδιαστεί προκειμένου να προσφέρει καλύτερη αεροδυναμική, βελτιστοποιώντας τη ροή αέρα προς τις εισαγωγές και το σύστημα ψύξης του κινητήρα αλλά και να παράγεται μεγαλύτερη κάθετη δύναμη.

Στην καρδιά του, βρίσκεται ο δίλιτρος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας που εξοπλίζει και το Honda Civic Type R ο οποίος αποδίδει 320 ίππους και 420 Nm ροπής o οποίος συνεργάζεται με μια νέα ηλεκτρονική μονάδα διαχείρισης την οποία έχει εξελίξει η Ariel και εξασφαλίζει στο Atom τη δυνατότητα να επιταχύνει από 0-96 χλμ./ώρα σε 2,8 δευτερόλεπτα και από 0-161 χλμ. σε 6,8 δευτερόλεπτα. Η μέγιστη ταχύτητα διαμορφώνεται σε 261 χλμ./ώρα.

Η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός μηχανικού κιβωτίου έξι σχέσεων ενώ το παζλ της μετάδοσης συμπληρώνει η παρουσία ενός διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης.

Επιπλέον, το Atom 4 διαθέτει σύστημα launch control και traction control προερχόμενα από το ισχυρότερο Atom V8 τα οποία θα διατίθενται προαιρετικά. Οι αγοραστές του θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να επιλέξουν κατασκευασμένους από ανθρακονήματα τροχούς οι οποίοι είναι κατά 50% ελαφρύτεροι σε σχέση με τους συμβατικούς των 16 ιντσών μπροστά και 17 ιντσών πίσω με τους οποίους εξοπλίζεται το βρετανικό αγωνιστικό.

Παράλληλα με τα παραπάνω, αξίζει να σημειωθεί ότι το Atom 4 επωφελείται από μια αναβαθμισμένη ανάρτηση με αμορτισέρ της Bilstein ενώ στον προαιρετικό εξοπλισμό του υπάρχει η δυνατότητα επιλογής αμορτισέρ Ohlins.

Για όσους επιθυμούν να αποκτήσουν ένα αντίτυπο του Atom 4, αξίζει να σημειωθεί ότι οι τιμές του οι οποίες που ανακοινώθηκαν για τη βρετανική αγορά ξεκινούν από 39.975 στερλίνες ενώ όπως έχει ανακοινώσει η Ariel θα κατασκευάζει 100 μονάδες ετησίως με τις πρώτες παραδόσεις να έχουν προγραμματιστεί για την άνοιξη του 2019.

Sports in

Περίπατος και τώρα… Σέλτικς για τους Χιτ (112-91, vid)

Οι Μαϊάμι Χιτ επικράτησαν των Σικάγο Μπουλς με 112-91 και εξασφάλισαν το τελευταίο εισιτήριο για τα play off της Ανατολής, όπου θα αντιμετωπίσουν τους Σέλτικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024