Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Ρονάλντο, ο Ζιντάν, ο Μοράτα και ο Ιγκουαΐν

Ο Ρονάλντο, ο Ζιντάν, ο Μοράτα και ο Ιγκουαΐν

Οι παίκτες που έκαναν τη διαδρομή Ρεάλ - Γιουβέντους

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν είναι ο μοναδικός παίκτης που έκανε τη διαδρομή, Μαδρίτη-Τορίνο ή, το αντίστροφο. Ο Πορτογάλος είναι το δεύτερο πιο «βαρύ» όνομα, μετά τον Ζινεντίν Ζιντάν, από αυτούς που στο παρελθόν αγωνίστηκαν στους δύο κορυφαίους συλλόγους.

Ας δούμε ποιοι ήταν αυτοί που φόρεσαν την φανέλα και των δύο συλλόγων στο παρελθόν:

ΑΛΒΑΡΟ ΜΟΡΑΤΑ

Ο πιο «φρέσκος»… Ο Μοράτα ήταν «προϊόν» των ακαδημιών της Ρεάλ κι όπως πολλοί άλλοι πριν από αυτόν αναγκάστηκε να φύγει για να βρει… την τύχη του. Αφότου εντάχθηκε στη Γιουβέντους το 2014 έναντι 20 εκ. ευρώ, κατάκτησε ισάριθμα νταμπλ στη Serie A, πριν επιστρέψει στους «μερένγκες» έναντι 30 εκ. ευρώ.

ΣΑΜΙ ΚΕΝΤΙΡΑ

Ένας πανέξυπνος και πολυσύνθετος αμυντικός μέσος, ο Σάμι Κεντίρα, αποχώρησε από την Στουτγκάρδη για την Μαδρίτη το 2010. Στην πενταετή θητεία του στη «βασίλισσα» πανηγύρισε ένα Champions League και ένα πρωτάθλημα Ισπανίας. Εντάχθηκε στην Γιουβέντους ως ελεύθερος το 2015 και από τότε στέφθηκε τρεις σερί χρονιές πρωταθλητής Ιταλίας.

ΜΙΚΑΕΛ ΛΑΟΥΝΤΡΟΥΠ

Ο εμβληματικός Δανός μπαλαντέρ έφυγε από την Μπρόντμπι για την Γιουβέντους το 1983, ωστόσο, δόθηκε δανεικός στη Λάτσιο για δύο σεζόν. Μετά από μία ανεπιτυχή τετραετή παρουσία στο Τορίνο, μετακόμισε στην Μπαρτσελόνα, απ΄ όπου έκανε μία ηχηρή μεταγραφή στην Ρεάλ Μαδρίτης, όπου πανηγύρισε την κατάκτηση του τίτλου.

ΖΙΝΕΝΤΙΝ ΖΙΝΤΑΝ

Αφού «έφτιαξε» το όνομά του στην Μπορντό, ο Ζιντάν πήρε μεταγραφή στη Γιουβέντους το 1996. Δύο πρωταθλήματα, ένας τίτλος στο Μουντιάλ με την Γαλλία και ένα βραβείο Ballon d’Or αργότερα, ανάγκασαν την Ρεάλ να πραγματοποιήσει την πιο δαπανηρή μεταγραφή τότε στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Έγινε ο ηγέτης των «μερένγκες», κατακτώντας μαζί τους το Champions League σκοράροντας ένα από τα ωραιότερα γκολ όλων των εποχών στον τελικό εναντίον της Μπάγερ Λεβερκούζεν.

ΓΚΟΝΣΑΛΟ ΙΓΚΟΥΑΪΝ

Έκανε σπουδαίες εμφανίσεις στην Ρίβερ Πλέιτ, με αποτέλεσμα ο 19χρονος τότε Αργεντινός στράικερ να αποκτηθεί από την Ρεάλ Μαδρίτης έναντι 12 εκ. ευρώ. Πέτυχε 107 γκολ σε 190 συμμετοχές στη La Liga πριν πωληθεί στη Νάπολι το 2013. Μετά το πέρασμά του από τους «παρτενοπέι», ο Ιγκουαΐν «μετακόμισε» στο Τορίνο το 2016 έναντι του αστρονομικού ποσού των 90 εκ. ευρώ. Από τότε έχει κατακτήσει με τη «Μεγάλη Κυρία» δύο νταμπλ, ενώ ήταν από τους πρωταγωνιστές της πορείας της «Γιούβε» προς τον τελικό του Champions League, όπου είδε την ομάδα του να χάνει από την… πρώην (Ρεάλ Μαδρίτης).

Sports in

Η εντυπωσιακή προσέλευση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στη Euroleague

Η Euroleague έβγαλε το μέσο όρο των εισιτηρίων της, με αυτά να είναι περισσότερα από ποτέ άλλοτε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024