Σύμφωνα με τον βουλευτή είναι ψεύτικα στοιχεία που ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών και Ανάπτυξης

Για ψευδείς δηλώσεις κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Χρίστος Δήμας με αφορμή την τοποθέτηση του κ. Χαρίτση ότι η Ελλάδα είναι πρώτη σε απορρόφηση ευρωπαϊκών πόρων.

Ο αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κορινθίας κ. Χρίστος Δήμας, με αφορμή την αναφορά του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης τόνισε:

«Μιλώντας στην επιτροπή Περιφερειών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Αλέξης Χαρίτσης, ανέφερε για ακόμα μία φορά το κυβερνητικό ψεύδος πως η Ελλάδα είναι πρώτη σε απορρόφηση ευρωπαϊκών πόρων.

Τα επίσημα στοιχεία, όμως, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, διαψεύδουν κάθε τέτοια επιχειρηματολογία. Όπως αποτυπώνεται και στο σχετικό ιστότοπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η εικόνα είναι πολύ διαφορετική.

Η Ελλάδα στο ποσοστό απορρόφησης ΕΣΠΑ 2014-2019 (δαπάνες) είναι 15η μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με μόλις 17%, παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε αυτή την προγραμματική περίοδο, με μεγαλύτερη εμπροσθοβαρή χρηματοδότηση σε σχέση με τα άλλα κράτη μέλη. Όμως, ακόμα και η θέση αυτή της χώρας μας στην κατάταξη, οφείλεται στο γεγονός ότι το μεγαλύτερο ποσοστό της απορρόφησης προέρχεται από έτοιμα, ώριμα, τμηματοποιημένα έργα που σχεδίασε η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας από την προηγούμενη προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ 2007-2013.

Ακόμα, όμως, και αν απορροφήσουμε όλα τα κοινοτικά κονδύλια, η υπερφορολόγηση, οι υψηλές ασφαλιστικές εισφορές και τα πολύ υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα που έχει επιβάλει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, εμποδίζουν την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων και μηδενίζουν τα εισοδήματα.

Αυτή η πραγματικότητα πρέπει να αλλάξει και θα αλλάξει με την επόμενη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Ώστε πολίτης, επιχείρηση και κράτος να είναι συνοδοιπόροι και όχι εχθροί στην προσπάθεια επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr