Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Ντιμιτρόφ διαψεύδει Καμμένο: Έτοιμοι για το «πράσινο φως» από ΝΑΤΟ

Ο Ντιμιτρόφ διαψεύδει Καμμένο: Έτοιμοι για το «πράσινο φως» από ΝΑΤΟ

«Εχουμε μεγάλες ελπίδες, νομίζω όλα έχουν δρομολογηθεί, και αναμένεται αυτό να συμβεί αυτή την εβδομάδα» δήλωσε ο Ντιμιτρόφ στο πρακτορείο Reuters

Αισιοδοξία ότι τα Σκόπια θα λάβουν την έγκριση ώστε να ξεκινήσουν οι ενταξιακές συνομιλίες με το ΝΑΤΟ αυτή την εβδομάδα εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών της γείτονος, Νικολά Ντιμιτρόφ, δηλώσεις οι οποίες έρχονται σε πλήρη αντίθεση με αυτές του έλληνα υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου.

«Εχουμε μεγάλες ελπίδες, νομίζω όλα έχουν δρομολογηθεί, και αναμένεται αυτό να συμβεί αυτή την εβδομάδα» δήλωσε ο Ντιμιτρόφ στο πρακτορείο Reuters, στο περιθώριο της συνόδου των Δυτικών Βαλκανίων στο Λονδίνο. Διευκρίνισε δε, ότι «πρέπει να είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε τις ενταξιακές συνομιλίες».

Ερωτηθείς αν υπάρχουν οποιεσδήποτε ανησυχίες ότι η Ρωσία μπορεί να προσπαθήσει να διαταράξει τη διαδικασία ένταξης στο ΝΑΤΟ εξαιτίας των δικών της ανησυχιών επειδή η δυτική συμμαχία παρεισφρέει στις δικές της παραδοσιακές σφαίρες επιρροής, ο Ντιμιτρόφ δήλωσε πως «αν δεν υπήρχε το θέμα του ονόματος, θα ήμασταν μέλος του ΝΑΤΟ από το 2008».

Από την πλευρά του, ο Πάνος Καμμένος είχε δηλώσει στη Βουλή την περασμένη Τρίτη ότι «τα Σκόπια θα έχουν πρόσκληση για ένταξή τους στο ΝΑΤΟ, αφού θα έχουν ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις τους που καταγράφονται στο σχέδιο της συμφωνίας των Πρεσπών», ενώ άφησε υπόνοιες για ενδεχόμενο βέτο.

Διαβάστε επίσης:

Το μεγάλο ψέμα του Καμμένου με την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ

Ο Καμμένος όμηρος του Τσίπρα, και οι δύο μαζί στην… παρέλαση του Ζάεφ

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024