Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πείτε αντίο στις αϋπνίες της εμμηνόπαυσης

Πείτε αντίο στις αϋπνίες της εμμηνόπαυσης

Σε όλους μας έχει συμβεί να θέλουμε τόσο πολύ να απολαύσουμε τις στιγμές του ύπνου μας για να ξεκουραστούμε και καταλήγουμε να στριφογυρνάμε στα σκεπάσματα. Όσοι λοιπόν βασανίζονται από αϋπνίες, ανακαλύπτουν ότι έχουν τις ρίζες του σε ιατρικές ή και ψυχολογικές αιτίες που τους εμποδίζουν από το απολαύσουν τον ύπνο έστω και για λίγη ώρα. […]

Σε όλους μας έχει συμβεί να θέλουμε τόσο πολύ να απολαύσουμε τις στιγμές του ύπνου μας για να ξεκουραστούμε και καταλήγουμε να στριφογυρνάμε στα σκεπάσματα. Όσοι λοιπόν βασανίζονται από αϋπνίες, ανακαλύπτουν ότι έχουν τις ρίζες του σε ιατρικές ή και ψυχολογικές αιτίες που τους εμποδίζουν από το απολαύσουν τον ύπνο έστω και για λίγη ώρα.

Οι γυναίκες όμως είναι αυτές που ταλαιπωρούνται από τις περιβόητες αϋπνίες πολύ περισσότερο από τους άντρες, ενώ παράλληλα αποτελεί ένα από τα συνηθέστερα συμπτώματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στην περίοδο της εμμηνόπαυσης, καθώς οι ορμονικές αλλαγές του οργανισμού τους είναι πιο έντονες τότε. Στα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης όπως είναι οι εξάψεις, η νυχτερινή εφίδρωση, η αυξημένη κατανάλωση καφέ και τα αγχώδη συμπτώματα προστίθενται και οι διαταραχές του ύπνου, λόγω των χαμηλών επίπεδων των οιστρογόνων.

Σαφώς η έλλειψη ύπνου επηρεάζει διάφορες λειτουργίες του οργανισμού, όπως την ενέργεια, τη διάθεση και την υγεία γενικότερα. Μην παραδοθείτε όμως στις παγίδες της αϋπνίας γιατί υπάρχουν τρόποι να κοιμάστε ξανά σαν πουλάκια.

Φροντίστε να ρυθμίσετε τα γεύματα σας, καταναλώνοντας το τελευταίο πριν τις 9μ.μ., ενώ προτιμήστε να φάτε κάτι ελαφρύ όπως ένα τοστ με γαλοπούλα ώστε να μη βαρύνετε το στομάχι σας με πικάντικες γεύσεις ή πολλά καρυκεύματα και αλάτι. Δοκιμάστε να πιείτε ένα αφέψημα χαμομηλιού που θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε ακόμη περισσότερο, σε συνδυασμό με την ανάγνωση του αγαπημένου σας βιβλίου. Ακολουθήστε την κατάλληλη ρουτίνα πριν πέσετε για ύπνο, ώστε να δημιουργήσετε την κατάλληλη ατμόσφαιρα. Ξεκινήστε με ένα χλιαρό ντους, σιγουρευτείτε ότι το δωμάτιο έχει την επιθυμητή θερμοκρασία και καλύψτε κάθε πηγή φωτός και θορύβου, ώστε να αποφύγετε τις ενοχλητικές αϋπνίες.

Μη ξεχνάτε τη γυμναστική και τα πολλαπλά οφέλη που προσφέρει απλόχερα στην υγεία και το σώμα σας. Γι’ αυτό δοκιμάστε είτε μια ελαφριά μορφή άσκησης όπως το περπάτημα που ενδείκνυται για την αντιμετώπιση της εμμηνόπαυσης, είτε γιόγκα και pilates. Και οι δυο μορφές άσκησης θα σας βοηθήσουν στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος, την καταπολέμηση του άγχους, την αποβολή του στρες και την αύξηση της ενεργητικότητάς σας.

Εκτός όμως από τους φυσικούς τρόπους αντιμετώπισης του εφιάλτη της αϋπνίας, υπάρχει πάντα στο πλευρό σας η Vichy. Αυτή τη φορά φροντίζει τις γυναίκες που παλεύουν με τις διαταραχές του ύπνου τους και τις συμβουλεύει πριν κοιμηθούν να ξεκινήσουν μια ιεροτελεστία περιποίησης που θα τις βοηθήσει να χαλαρώσουν. Πριν πέσετε για ύπνο κάντε ένα απαλό μασάζ με τη Neovadiol νύχτας, η οποία θα σας δροσίσει και θα ανακουφίσει την επιδερμίδα σας, μειώνοντας τη θερμοκρασία του προσώπου -2.7o C.

Ετοιμαστείτε να αποχαιρετίσετε τις αϋπνίες της εμμηνόπαυσης τόσο απλά!

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024