Φωτογραφίες: AUTOMEDIA

Μετά την πρόσφατη αποκάλυψη του νέου από κάθε άποψη, Q8 η Audi επικεντρώνεται στην εξέλιξη των παλαιότερων SUV μελών της γκάμας της και συγκεκριμένα του Q3 το οποίο όπως αποκαλύπτει ο φωτογραφικός φακός που το εντόπισε με ελάχιστο καμουφλάζ πρόκειται πολύ σύντομα να υποδεχτεί τη νέα γενιά του.

Οι σχεδιαστικές επιρροές από το παραπάνω νεότερο μέλος της SUV γκάμας της Audi είναι κάτι παραπάνω από σαφείς όπως αποκαλύπτει μια προσεκτική παρατήρηση στην «όψη» αλλά και στο πίσω τμήμα του γερμανικού SUV, όπου ξεχωρίζουν στοιχεία ανάλογης χάραξης με το Q8.

Ανεξαρτήτως των σχεδιαστικών λεπτομερειών, το σημαντικότερο στην περίπτωση του Q3 είναι η μετάβαση στην πολυχρηστική πλατφόρμα του ομίλου, MQB, η οποία αρχικά θα του εξασφαλίσει μια αποδοτικότερη διάταξη που με τη σειρά της θα έχει ευεργετικά αποτελέσματα σε ό,τι αφορά την προσφερόμενη ευρυχωρία, συνεπικουρούμενου ενός μεγαλύτερου κατά 5,0 εκατοστά μεταξονίου αλλά και των αυξημένων εξωτερικών του διαστάσεων.

Πλην των χωροταξικών πλεονεκτημάτων η νέα πλατφόρμα αναμένεται να περιορίσει σημαντικά το βάρος του, στοιχείο το οποίο σε συνάρτηση με την παρουσία ήπιας υβριδικής τεχνολογίας θα αυξήσει εξίσου σημαντικά την αποδοτικότητά του.

Υπό το ίδιο σκεπτικό το νέο Q3 αναμένεται να εντάξει στην γκάμα του και μια plug-in υβριδική έκδοση χωρίς βέβαια από αυτή την νέα «ενσάρκωσή» του να λείψουν και οι σπορ εκδόσεις με τα διακριτικά S και RS οι οποίες θα επωφεληθούν από την τελευταία εξέλιξη του πεντακύλινδρου turbo της γερμανικής φίρμας ο οποίος στην κορυφαία RS έκδοση θα αποδίδει 400 ίππους.

Ριζική θα είναι και η αναμόρφωση του εσωτερικού, με κυρίαρχα στοιχεία το Virtual Cockpit και ένα νέο infotainment με οθόνη αφής ενσωματωμένη στην κεντρική κονσόλα και πλήθος νέων λειτουργιών στα χνάρια του Q8.